Sab’s Eetoverzicht week 42/2018

HelloFresh-boxen voorbij, boodschappen weer kunnen bestellen… Het was grotendeels een normale eetweek in ons huis. Ware het niet dat Tim en ik sinds vrijdag lekker voor een lang weekend in Rome zitten en we hier al optimaal hebben genoten van Italiaanse gerechten natuurlijk. Ik werkte met een eetplanning afgelopen week en daar heb ik me echt perfect aan gehouden. Moest ook wel, het is zonde om met een bomvolle koelkast te zitten als je zelf niet thuis bent natuurlijk. We aten veel groenten en een aantal nieuwe recepten voor OMF die bijzonder goed uitpakten. Deze recepten komen binnenkort allemaal voorbij, maar hier vast een sneak peek!

burritos

Zondag

In het weekend besluiten we altijd lastminute wat we willen eten en zondag duurde het helemaal lang voordat we wisten waar we zin in hadden. Tim werd er kriegelig van, die wilde per se weten wat we gingen eten ’s avonds maar kon zelf ook niet echt iets verzinnen – haha! We gingen voor onwijs old school en kochten een pakje Knorr Burrito’s, een echte guilty pleasure. Erbij een paar groentenfrietjes, tomaat en avocado.

zoete aardappelquiche

Maandag

Maandag aten we apart van elkaar omdat we allebei wilden trainen. De een, ik in dit geval, traint dan al om 18.00u en eet daarna, de ander gaat eerst eten en om 20.00u trainen. Ik maakte ’s middags als een quiche op basis van zoete aardappel met gegrilde groenten dus daar warmde ik het restje van op ’s avonds. Met een dotje knoflooksaus erbij want dat vind ik altijd erg lekker bij quiche.

halloumi bake

Dinsdag

Wellicht ziet het er niet zo uit maar het eten van dinsdagavond was ZO lekker. Ik maakte een ovenschotel met lamsworstjes en halloumi, erbij hadden we Italiaanse bollen. De ovenschotel was verder nog gevuld met verschillende groenten, maar ik zal het recept hiervan snel delen. Heerlijk was het.

paddenstoelenstoof

Woensdag

Het avondeten van woensdag was een enorme uitdaging voor mij, normaal gesproken zou dit echt buikpijnvoer zijn namelijk maar de medicijnen die ik nu gebruik werken MEGA goed, ik had nergens last van. ZO fijn want het eten was zó lekker. Ik maakte kazige polenta met ‘rokigere stroganoff’ o.b.v. paddenstoelen uit het nieuwe boek van de Gezonde Bourgondiër (recept volgt). Erbij entrecôte. Het was een flinke tijd geleden dat ik zoveel paddenstoelen en rood vlees had gegeten en ik genoot er zó van.

Donderdag

Donderdag rond etenstijd was het allemaal een beetje hectisch. Ik moest Vic ophalen bij de gastouder, Senna haar spullen pakken, Vic zijn spullen pakken, eten koken, ineens stond mijn schoonzusje al op de stoep om Vic op te halen etc. Ik ben hierdoor compleet vergeten om een foto te maken van het flatbread met falafel dat we aten donderdag. Was wel lekker gelukkig!

tagliolini

Vrijdag

Halllooooo Rome, hallo favoriete keuken op de hele wereld! We hebben voor het eten dit weekend gretig gebruik gemaakt van al jullie tips en vrijdag streken we hierdoor neer bij Osteria dei Fortunate waar ik als hoofdgerecht, ik weet dat pasta hier in Italië officieel geen hoofdgerecht is maar mijn hemel – het is meer dan zat!, koos voor tagliolini caccio e pepe. Geen spijt van, heerlijk.

linguini

Zaterdag

Weer pasta gisteren want waarom ook niet! Wel een stukje minder lekker dan vrijdag helaas maar alsnog ok. We aten in Trastevere bij Sette Oche in Atalena. Ik koos voor de linguine met octopus en pecorino.

Morgen vliegen we weer terug naar huis dus vandaag gaan we nog even genieten van al het lekkers in Rome. Door dit tripje heb ik nog niet nagedacht over een eetplanning voor aankomende week dus dat moet ik maar doen als we weer thuis zijn. Het is een vrij rustige en normale eetweek m.u.v. vrijdag en zaterdag. Vrijdag eten Vic en ik met z’n tweetjes en zaterdag heb ik een dagje uit met mam. Gezellig!

Fijne zondag x

Join the Conversation

 1. Nienke says:

  Wat gaaf dat je dubbel kon genieten van het eten van woensdag! Fijne tijd nog in Rome.

 2. simone says:

  Hoi Sabine, graag meld ik mij aan voor je dagelijkse nieuwsbrief met recepten en info over FOOD!
  Ik heb jou info via Pauline’s keuken die lyrisch is over jou boek Cheese cake.

  1. Sabine Author says:

   Hoi Simone, ik heb helaas geen nieuwsbrief maar je kunt me wel op alle social mediakanalen volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste posts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close