Sab’s Eetoverzicht week 31/2018

Het begin van dit eetoverzicht maak ik altijd al op vrijdag zodat ik zaterdagavond nog maar een klein beetje hoef te doen en het artikel altijd op zondagochtend om 07.00u live kan op OMF. Normaal gesproken weet ik uit mijn hoofd nog wel wat we zo ongeveer gegeten hebben maar deze week moest ik echt even terugkijken in mijn telefoon en op zoek gaan naar de foto’s. Ik weet niet wat het was maar ik had een off-week deze week. Had niet zoveel zin om te werken, voelde me een beetje moe, had nul inspiratie. Nee, het was niet mijn beste week. Gelukkig qua eten wel want er stond veel lekkers op tafel afgelopen week dus hopelijk kan ik júllie wel een beetje inspiratie geven.

pizza

Zondag

Ik voorspelde vorige week al dat ik hoogstwaarschijnlijk geen zin meer zou hebben om zondagavond nog te koken na een dag in Wildlands te zijn geweest en dit was inderdaad het geval. We bestelden pizza die we heerlijk onder het genot van een paar afleveringen Luke Cage op de bank opaten.

ovenschotel

Maandag

Ik maakte maandag even een foto van de hele ovenschaal want op het bord zag het er (nog) minder florisant uit. Lekker was het eten in ieder geval wel! Ik marineerde kippendijen in een mosterd-honingsausje en mikte deze samen met krieltjes, courgette, tuinerwtjes en groene aspergepunten in de ovenschaal. Lekker makkelijk, we gingen ’s avonds allebei trainen namelijk dus dan is zo’n makkelijke maaltijd wel handig.

bbq

Dinsdag

Afgelopen dinsdag was mijn lieve mama jarig en aan het einde van de middag fietste ik met Vic daarheen. Tim sloot later na zijn werk aan en met z’n allen hebben we gezellig gebarbecued. Altijd een goed idee! Hebben jullie al veel gebarbecued deze zomer?

gehaktballen

Woensdag

Toen ik Tim afgelopen weekend vroeg wat hij graag wilde eten deze week zei hij één ding: gehaktballen. Gehaktballen hadden we inderdaad al heel lang niet meer gegeten en dus stond ik woensdagmiddag ballen te draaien en te braden. Voor erbij mikte ik zoete puntpaprika’s, zoete aardappel, courgette en rode ui op een bakplaat. Kruidenmixje eroverheen, top maaltje.

pasta mosselen

Donderdag

Jaaa, het mosselseizoen is weer geopend en daar wilde ik gebruik van maken. Bij de visboer haalde ik een bak Zeeuwse mosselen en die aten we met pasta uit Italië. Door de pasta heen ging verder pancetta, boter, salie, veel knoflook, ui, Pecorino en extra vergine olijfolie als laatste.

pokebowl

Vrijdag

Bij de visboer haalde ik donderdag ook direct verse tonijn en zalm want die wilde ik gebruiken voor de pokébowls vrijdag. En die werden uiteindelijk lekker groen door onder andere edamame’s, wakame, avocado en komkommer te gebruiken. Voor Vic en mijzelf deed ik er nog verse mango bij, heerlijk.

hangar1

hangar2

Zaterdag

Ter ere van oma haar verjaardag gingen we met z’n allen eten bij de Hangar in Teuge. Ik koos voor een vissig menu met vooraf tonijnsalade en als hoofdgerecht een hele kreeft. Vooral de laatste was érg lekker.

Aankomende week wordt een doodnormale week. Er staat vrijwel niets op de planning met uitzondering van vrijdag, dan ga ik een dagje met Tim mee de auto in richting Friesland en Groningen. Tijdens zijn afspraken dropt hij me dan gewoon ergens waar ik ook kan werken. Wat we die avond met het eten doen zien we later wel. Sowieso moet ik maar eens aan de slag met een eetplanning voor aankomende week… Naarmate de warmte langer aanhoudt vind ik het steeds lastiger om dingen te verzinnen, maar ik geloof dat het minder schijnt te worden hè?

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Chantal says:

    Inspiratie! Al dagen zin in zoete aardappel maar geen idee welke groente erbij! Lekker met de courgette paprika en uit en makkelijk uit de oven, thanks!

  2. Daniëlle says:

    Die kreeft ziet er inderdaad erg lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close