Eerlijk: als het herfstweer van afgelopen week de rest van het jaar kan doorzetten, ben ik helemaal voor. Het was droog, niet te koud… ik teken ervoor! Wel merk ik dat de herfst-vibe helemaal zijn intrede heeft gedaan. De behoefte aan stamppotten, stoofschotel en ander comfort food is er eindelijk hoor.
Afgelopen week was een weekje waarin comfort food dan ook echt voorbij kwam. De slowcooker ging aan en ik kookte veel met restjes die nog overal lagen. Soms lijkt er geen einde te komen aan die voorraadkast, koelkast en vriezer van mij.
Zaterdag
Een AGV’tje maar dan een beetje anders. Vic was zaterdag op pad met zijn vader en dus liet ik Cody kiezen wat we ’s avonds zouden eten. Op voorwaarde dat het wel iets fatsoenlijks moest zijn. Zijn antwoord: “die aardappeltjes met die lekkere kaas en kluifjes kip”. Ik vertaalde dat naar Parmezaan aardappeltjes en drumsticks en dat bleek het juiste – haha. We aten er, heel simpel, doperwtjes met worteltjes bij.
Zondag
Op zondag vierden we het grote mensen-feestje voor Cody en wederom mocht hij die dag kiezen wat we gingen eten, maar nu mocht het echt van alles zijn. Deze keer werden het pannenkoeken en poffertjes! De poffertjes kocht ik gewoon in de supermarkt en de pannenkoeken bakte ik vers, dat is toch het lekkerst en zo kon ik de hoeveelheden ook makkelijk aanpassen. Het was precies genoeg voor ons drietjes.
Maandag
Na zo’n lekker weekend gingen we maandag echt weer even terug naar normaal. Voor deze dag dook ik vooral de kasten om te kijken wat daar allemaal lag. We aten uiteindelijk ‘hulk pasta’ (spinaziepasta) met paprika, basilicum, tomaatjes, gevulde pepertjes, gebraden kip en ricotta. Lekker regenboogbordje zo!
Dinsdag
Slecht licht van de lamp boven de eettafel is absoluut niet bevordelijk voor gerechten die al weinig kleur hebben, zo blijkt. Gelukkig was het eten van dinsdag veel lekkerder dan het eruit ziet. Ik maakte de kipcurry met basilicum en voegde bloemkool aan de curry toe om ook groenten binnen te krijgen.
Woensdag & Donderdag
Twee dagen achter elkaar hetzelfde eten komt maar zelden voor in mijn huis, maar op woensdag en donderdag was het toch echt zo. Woensdag zette ik de slowcooker aan (note to self: veel vaker doen op woensdag!) waardoor we direct aan tafel konden toen we thuis kwamen van Vics hockeytraining. Ik maakte de Cowboystoof uit mijn Slowcookerboek en aangezien er nog meer dan genoeg over was, warmde ik donderdag voordat ik ging sporten het restje voor mezelf op.
Vrijdag
Met mijn vriendin toog ik op vrijdag aan het eind van de middag af naar Utrecht want de musical Moulin Rouge stond op het programma! We besloten van tevoren ergens een hapje te eten en belandden uiteindelijk bij Wagamama. Waar het eten gelukkig een stúk beter was dan de service want wauw. Daar valt weinig positiefs over te zeggen.
In ieder geval: ik nam de Chicken Katsu curry en die was zeer smaakvol. Fikse porties ook!
En toen zat week 46 van 2024 er alweer op! Aankomende week wordt een wat rustigere week wat afspraken betreft. Ik breng veel uren door in de keuken voor Kerst dus ik gok dat we weer een lekker gevarieerd weekmenu gaan zien. Vrijdag ga ik uit eten bij Planken Wambuis! Daar ben ik al eens eerder geweest en het eten, met name de wildkaart, is er al tijd top. Zin in!
Fijne zondag! x