As we speak zit ik momenteel iets ten zuiden van izmir, Turkije voor een perstrip. Méga leuk, want voor mijn gevoel is het al ontzettend lang geleden dat ik op een perstrip ben meegegaan. Om die reden is dit eetoverzicht een dagje korter, maar niet getreurd: volgende week is hij dus een dag langer.
Afgelopen week was het de laatste vakantieweek van de kinderen. Qua werk was het dus niet veel soeps, maar het was wel fijn om nog even (extra) tijd samen door te brengen. Er stonden geen kookdagen gepland, maar wel stonden er twee etentjes buiten de deur op de planning. Luxe!
Zaterdag
Van één van de kookdagen die ik vorige week had, stond er nog een restje in de koelkast, dus dat warmde ik op. Het was een röstischotel met champignons en hamblokjes, erg lekker altijd. Erbij at ik een flinke bak salade en ik rookte sardientjes uit blik als experiment. MEGA lekker is dat! Wat je doet:
- haal het dekseltje van het blikje sardientjes af
- leg een stukje keukenrol in het blikje en steek deze aan
- laat het keukenpapier 8-10 minuten branden en blaas het vuur uit
- haal het papier van het blikje af en voilà.
De sardientjes krijgen er een licht gerookte smaak van, alsof ze op de barbecue zijn gegrild. Dikke tip!
Zondag
Zondagavond ging ik uit eten met mijn ouders. Dat stond al een tijdje gepland en deze dag kwam ons alledrie goed uit. We aten in het restaurant van Vd Valk Hotel A50 en dat is een aanrader! De kaart is verre van standaard, hoewel de klassiekers er uiteraard wel opstaan, en ik heb genoten van het lekkere eten. Ik at:
- Vooraf: peking eend met hoisin en pannenkoekjes;
- Hoofd: rumpsteak
- Toetje: eton mess
Maandag
Goed, over naar wat normaals. De kinderen hadden heel veel zin in pannenkoeken, maar ik zelf niet. Voor hen bakte ik een stapel pannenkoeken en voor mezelf maakte ik pizza van volkoren wraps met wat gerookte zalm en cottage cheese.
Dinsdag
Een makkelijke wokmaaltijd op de dinsdagavond: gewokte zalm met edamame’s, bosui, komkommer en hoisin saus. Het was eigenlijk de bedoeling om dit gerecht met bimi te eten, maar die was ik vergeten te halen. En dus trok ik de vriezer maar open om te kijken wat ik daar nog had liggen.
Woensdag
Ik had de kinderen beloofd om nog naar wereldrestaurant Orange te gaan in Apeldoorn, nadat ze helemaal lyrisch waren over Panda King tijdens de vakantie naar Frankrijk. Op woensdag aten we daar, samen met hun vader en ze vonden het gewèldig. Eindeloos veel drinken, chocoladefontein, toetjes en ijs. En wat friet en kipnuggets, het blijven kinderen hè – haha.
Donderdag
Donderdag hoefde ik gelukkig niet te koken en dat kwam goed uit! Met een volle werkplanning, padel-uurtje en een koffer om in te pakken, was er niet veel tijd over. Ik had een restje gekruide rijst met snijboontjes en kip in de koelkast staan en die warmde ik na het padellen op. Het recept komt snel online!
Morgenavond kom ik pas weer thuis en wat er dan met het eten moet gebeuren… ik heb geen idee. Na een hele dag in het vliegtuig zal ik vast niet heel veel zin hebben om nog te koken.
De rest van de week wordt in ieder geval weer zoals normaal. De kinderen gaan weer naar school, ik heb twee bomvolle kookdagen gepland dus aan het avondeten hoef ik niet meer zoveel te denken. Fijn.
Fijne zondag! x