Deze romige gnocchi met burrata is een heerlijk zomers gerecht met mijn favoriete kaasje; burrata! Een zachte mozzarella gevuld met room. Ik bedoel, hallo, dat klinkt toch al als de hemel op aarde?
Burrata is zalig op een stukje ciabatta of op een pizza maar bij deze romige gnocchi is het ook erg lekker.
De verse basilicum frist het hele gerecht een beetje op dus gebruik daar zoveel van als je wil.
Dit gerecht is een beetje zomer op je bord en dat is toch eigenlijk altijd goed? Deze romige gnocchi met burrata kan niet mislukken, zo makkelijk!
Romige tomatengnocchi met burrata
Ingrediënten
- 500 g gnocchi
- 1 ui – gesnipperd
- 2 teentjes knoflook – fijngehakt
- 2 el tomatenpuree
- 1 blik cherrytomaatjes
- 150 ml slagroom of kookroom
- 10 g verse basilicum – grof gescheurd
- 2 bollen burrata
- peper en zout
- olijfolie – extra vierge
Instructies
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan tot de ui glazig ziet.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 5 minuten mee.
- Schenk de cherrytomaatjes in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Schenk dan de slagroom in de pan en voeg de basilicum toe. Roer een keertje door en schep dan de gnocchi bij de saus in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep alles even goed om en schep de gnocchi in diepe borden. Verdeel de burrata over de borden, besprenkel het gerecht met extra vierge olijfolie en maak eventueel af met nog wat extra basilicum.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Een blik cherrytomaatjes? Bedoelen jullie daarmee een blik tomatenblokjes?
Nee, echt cherrytomaatjes in blik! Deze zijn van het merk Mutti, o.a. te koop bij Albert Heijn.
Heerlijk! Ik heb gesmuld!
Ik heb dit gister gegeten met gebakken gnocchi en nog wat oregano door de saus; zooooooo lekker!