Tijdens een dagje vrij laatst zapte ik weer eens naar 24Kitchen en gelukkig was Rudolph’s Bakery net op! Jammer genoeg herhalen ze op deze zenders alle programma’s zo’n tien keer per week waardoor ik uiteraard de aflevering die net op was al een keer had gezien. In ieder geval was het de aflevering waarin Rudolph Road Runners klaar maakte, een kleine variant op de Rocky Road zonder toevoeging van noten, en aangezien ik de aflevering al had gezien besloot ik een ritje naar de supermarkt te maken om er zelf mee aan de slag te kunnen gaan. Ik kan je alvast verklappen dat deze ‘snoeprepen’ slechts een dag bij ons in de koelkast hebben gestaan.
Road Runners van Rudolph
Ren naar je keuken en start met het maken van de Road Runners van Rudoph's Bakery. Maar let op je hebt geen oven nodig!
Benodigdheden
- vierkante bakvorm 20x20 cm bekleed met bakpapier
Ingrediënten
- 300 g melkchocolade
- 150 g roomboter
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 el honing
- 1 el cacaopoeder - van goede kwaliteit
- handvol mini marshmallows - of klein geknipt
- 1 rol maria biscuitjes
- 75 g witte chocolade - in stukjes
Instructies
- Smelt de chocolade au-bain-marie en voeg de boter toe voordat de chocolade compleet gesmolten is.
- Voeg vervolgens de basterdsuiker, honing en cacaopoeder toe en roer goed door. Blijf rustig verhitten en roeren tot de suiker volledig is opgenomen en de chocolade mooi glad is.
- Haal de chocolade van het vuur en roer hierdoor de biscuit en minimarshmallows door. Laat even vijf minuten staan tot het een beetje is afgekoeld alvorens je de witte chocolade toevoegt.
- Roer het beslag kort door en stort het in een met bakpapier bekleedde bakvorm van ongeveer 20×20 cm. Laat de Road Runners minstens twee uur opstijven in de koelkast.
- Til de ‘koek’ met behulp van het bakpapier uit de bakvorm en snijd in lange repen.
Dit ziet er heerlijk uit!
Wow, dit is precies wat ik lekker vind. Niet bakken, lekker snel, veel chocolade: perfect. Qua looks lijkt het wat op arretjescake, smaakt het ook zo?
Nee, het lijkt er qua looks inderdaad op maar de smaak van arretjescake is toch echt heel anders!
Oooh dat ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens maken. Kan het ook zonder honing?
Je kunt de honing ook weglaten. Vervang het desnoods voor een extra schepje suiker als je toch de zoete smaak wil.
Het ziet er echt super lekker uit! Ik krijg er helemaal trek van, haha.
OMG! Dit ziet er zooo lekker uit :)
O. Stop! Sinds ik de rocky roads ken, wil ik nooit geen andere snoeperij meer …
En bedoel je dus dat dit recept je ontzettend lekker lijkt of dat het geen echte rocky road is? ;)
Mijn oma maakte vroeger altijd een hele cake die hier heel erg op lijkt, heerlijk! Alleen zat er verschrikkelijk veel suiker in, dit lijkt me toch iets gezonder ^^
Bedankt! :)
Ga ik proberen!!
Ziet er heerlijk uit! Helaas zo ongezond! haha
Hallo,
Kan ik ook kristal suiker gebruiken in plaats van basterderd suiker?
De basterdsuiker zorgt ervoor dat het geheel wat meer ‘chewy’ wordt en dat is eigenlijk wel wat je wil. Je zou kristalsuiker kunnen gebruiken, maar het zorgt wel voor een ander resultaat.