Restyling van de keuken: Dutchbone wijnkast + WIN!!

Inmiddels wonen we alweer 3,5 jaar in het huis waarin we nu wonen. We kwamen van een zolderverdieping van 38m² en verhuisden naar een eensgezinswoning van 135m² met vier slaapkamers én een tuin. Heerlijk is het hier, de buurt waarin we wonen is geweldig en het huis is nog perfecter nu Vic er is want we hebben ruimte genoeg. Er is echter maar één maar: het is een huurhuis. Dit is dan ook de reden dat we de wc en badkamer niet verbouwen terwijl dit eigenlijk wel moet en dat we ook de bekende blauwe keuken niet vervangen, ook al is dat ding een doorn in mijn oog. Wat we wel langzamerhand aan het doen zijn is al onze studentikoos meubelen vervangen. Toen we hier 3,5 jaar geleden kwamen wonen hadden we beide nog niet de inkomens die we nu hebben en moesten we veel geld uitgeven aan verf, laminaat en andere klusspullen. De meubelen waren dan ook allemaal niet zo duur, veelal van IKEA en dat was prima. Nu we wat ouder zijn en meer te besteden hebben zijn we langzaam dingen aan het vervangen en één van de dingen die we recentelijk hebben toegevoegd is een práchtige wijnkast van Dutchbone. Ik laat je vandaag wat foto’s van de restyling zien (voor en na) én vertel je hoe jij kans maakt op deze toffe wijnkast.

Restyling van de keuken: voor situatie

Restyling van de keuken: voor situatie

Restyling van de keuken: voor situatie

Voor

We hebben één smalle muur tussen alle ramen aan de achterkant van ons huis. Die hoeveelheid ramen is heerlijk want het zorgt voor ontzettend veel licht in de woonkamer en keuken, maar die smalle muur is lastig want wat plaats je er tegenaan? Uiteindelijk kozen wij er 3,5 jaar geleden voor om wat plankjes op te hangen die we zouden kunnen gebruiken voor opslag. Door de jaren heen is er van die opslag echter niet zoveel gekomen en werden het meer plankjes voor troepjes. Ik ben zo iemand die voor een lange tijd iets heel erg opgeruimd kan houden maar zodra ik ook maar iets ergens neerleg waar het niet hoort, wordt het chaos. Dit gold eigenlijk ook een beetje voor die planken. Het begon met een rijtje gevulde weckpotten, zag er leuk uit!, en steeds vaker kwam er troep bij tot de plankjes volstonden met prullaria. Dat is niet alleen ontzettend rommelig, het maakt ook nog eens lastig schoon en het irriteerde me mateloos. Ik ben helemaal niet zo van een minimalistisch interieur, maar er moet niet óveral rommel staan.

Restyling van de keuken: voor situatie

Onder de rij plankjes stond een rolkarretje. Deze gebruiken we voor olie en azijn, het laatje ligt vol met keukenspul dat we niet iedere dag gebruiken of te groot is voor de besteklade, denk bijvoorbeeld aan een rasp, blikopener en knoflookpers, en de plankjes eronder zijn bedoelt voor tomaten en aardappelen. Het karretje kregen we van mijn ouders toen Tim en ik samen gingen wonen. Super handig in het oude kleine keukentje dat we hadden want het zorgde voor extra opbergruimte, en ook in dit huis is hij goed van pas gekomen. Toch was ik het een beetje zat om ‘m in het zicht te hebben staan. Hij past niet meer bij ons interieur en ook hier weer: het karretje stond zo vol dat onwijs rommelig oogde.

Restyling van de keuken: voor situatie

Onze voorraad drank, voornamelijk wijn, bewaarden we in onze berging in een super goedkoop wijnrekje. Ik heb geen idee meer waar we het wijnrek vandaan hebben maar het volstond prima. Al moet ik wel zeggen dat het wijnrek op een gegeven moment te klein werd en de flessen flink stof stonden te vangen doordat onze wasmachine en droger in hetzelfde hok staan.

Van fonQ kreeg ik een tijdje geleden een mailtje. Ik werk inmiddels alweer twee jaar samen met fonQ en test af en toe producten die in hun webshop te krijgen zijn en zij vroegen of ik het leuk zou vinden om een wijnkast van het merk Dutchbone te ontvangen. Eh, wat? Is dat serieus een vraag?! Die wijnkast past namelijk precies in ons interieur.

restyling van de keuken: na situatie

Na

Want kijk, het hout en het staal van deze kast komen overal terug in onze woonkamer. Zo hebben wij een hout met stalen salontafel, een houten eettafel, eetkamerstoelen van staal en bruin leer en een stalen dokterskast. Hoe perfect staat die wijnkast hier?

De keuze om de IKEA plankjes van de muur te halen en het rolkarretje naar de berging te verhuizen was uiteindelijk snel gemaakt en ik moet eerlijk zeggen: het ziet er nu stúkken beter uit. Het smalle muurtje waar de wijnkast van Dutchbone nu tegenaan staat is vanuit iedere hoek van de kamer en keuken te zien en doordat de flessen mooi in de vakjes liggen en rommeltjes zijn weggemoffeld in de laatjes, oogt het geheel niet alleen heel stoer – het ziet er ook een stuk opgeruimder uit. En daar word ik blij van.

restyling van de keuken: na situatie

restyling van de keuken: na situatie

De wijnkast biedt plek aan 15 flessen, heeft drie ruime lades en een plank waar op je bijvoorbeeld de mooiste flessen of glazen kunt uitstallen. De wijnglazen zijn uit onze keukenkastjes gehaald en hangen nu in de kast. Perfect vind ik het en het staat ook zo lekker volwassen en best een beetje decadent. Een drankenkast, hoe cool!

restyling van de keuken: na situatie

Omdat wij een hele ruime woonkamer hebben en de kast niet heel groot is (170 cm hoog en 56 cm breed) heb ik een toffe poster in een lijst op de kast gezet, een grove glazen pot en een plantje. Inmiddels is dit wel weer een beetje veranderd en heeft de poster van New York plaatsgemaakt voor een grote lijst met een poster over wijn en een kleinere lijst met een poster over cocktails. Vond ik net iets beter passen. Door de hoogte in te werken met decoratie op de kast valt de witte muur erachter iets minder op en wordt de wijnkast echt een eyecatcher. We zijn er héél erg blij mee en iedere dag als ik de kast zie ben ik blij dat de studentikoos plankjes weg zijn.

Mocht je je afvragen wat we met het rolkarretje hebben gedaan: die hebben we nog steeds! Het karretje staan met volledige inhoud en alle olie en azijn flessen op de plek van het oude wijnrekje in de berging.

Win de wijnkast van Dutchbone!

Dat ik vanwege mijn werk af en toe verwend wordt met zulke prachtige producten is stiekem een beetje van de zotte maar ik ben er wel heel dankbaar voor. Maar hoe tof is het dat jij ook kans maakt op deze wijnkast van Dutchbone?! Ik kreeg op Instagram ontiegelijk veel vragen aan de hand van deze kast dus ik weet zeker dat er héél veel lezers onder jullie zijn die deze wijnkast ook een toevoeging aan hun interieur vinden.

Goed, wat moet je doen om kans te maken op de wijnkast van Dutchbone t.w.v. €595,00 inclusief 10 Libbey wijnglazen t.w.v. €140,00 en 12 Grapedistrict wijnen t.w.v. €150,00:

  1. Surf via deze link naar de website van fonQ;
  2. Bedenk op welke plek in huis jij de wijnkast van Dutchbone zou willen plaatsen en maak een foto van deze plek;
  3. Vul het formulier op de website van fonQ in en that’s it!

 

Meedoen aan deze winactie kan t/m 11 juni 2017. De winnaar krijgt vanzelf bericht.

Join the Conversation

  1. Wat grappig dat de keuken en doorn in je oog is. Ik vind het echt een leuke kleur :) Verder toffe winactie, maar helaas geen plek voor een wijnkast.

  2. Nadine says:

    Wat een onwijs mooie kast! Wij vervangen de meubels ook stukje bij beetje en deze stijl is echt precies wat wij mooi vinden. Jammer dat het vaak zo duur is, maar als je het eenmaal hebt kun je er wel elke dag van genieten natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close