Oh man, zin in een mega lekkere Mexicaanse tosti? Maak dan deze, want jóngens wat zijn ze lekker. Ik had het idee al een tijdje moet ik zeggen, maar op de een of andere manier schoven de quesedilla’s telkens weer naar onderen op mijn lijstje met te maken recepten. Waarom weet ik niet, en al helemaal niet toen ik ze gemaakt had.
Het idee is vrij simpel want je rult gehakt met wat rode currypasta. Laat dat even lekker intrekken terwijl het vlees gaart en verdeel het uiteindelijk over een grote tortilla, met ook een flinke lading cheddarkaas. Bakken in de pan en daarna in vieren snijden. Ze zijn een klein beetje pittig en dat breng je goed in balans met een dot zure room en wat fijngehakte koriander. Feestje hoor!
Quesedilla's met Currygehakt en Cheddar
Ingrediënten
- 1 rode ui gesnipperd
- 500 gram rundergehakt
- 2,5 el rode curry (ik gebruikte die van Koh Tai)
- 1 tl Worcestershire sauce
- 4 tortilla's
- 250 gram cheddar geraspt
- 125 gram sour cream
- 5 takjes koriander fijngehakt
Instructies
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin het uitje. Voeg even later het gehakt toe en rul het gehakt. Roer de currypasta en de Worcestershire sauce er doorheen en bak het gehakt gaar. Roer af en toe goed door.
- Wanneer het gehakt klaar is beleg je een tortilla met de helft van het gehakt en daarover verdeel je ook de helft van de kaas. Beleg vervolgens met de andere tortilla.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en leg hierin de belegde tortilla. Bak op middelhoog vuur licht krokant en bak vervolgens ook de andere kant (tip: leg een bord op de tortilla's, draai de pan om en laat de tortilla's van het bord in de pan glijden).
- Snijd met een pizzaroller in vieren en serveer met een dot zure room en wat van de fijngehakte koriander.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Ziet er heeeerlijk uit! Misschien vanavond maar eens meteen maken! Bedankt voor het recept.