Inmiddels zitten we alweer in oktober en nu moeten we er toch echt aan geloven dat de herfst zo langzamerhand definitief zijn intrede gaat doen. De kruidnoten liggen al maanden in de winkels maar nu vallen dan ook alle blaadjes van de bomen. En dus is het tijd voor herfstige recepten, stoofpotten, sterke geuren, kruidige aroma’s en deze Pompoen-gembercake die Sanne van van La Sanne instuurde.
Wat heb je nodig? (1 cake)
- 300 gram pompoenpuree (gaar gekookte en daarna gepureerde pompoen)
- 100 gram ongezouten roomboter
- 100 gram kristalsuiker
- 100 gram eieren (circa 2, dit hangt af van de grootte van het ei)
- 100 gram bloem
- mespuntje bakpoeder
- 1 eetlepel gemberpasta (verkrijgbaar in lieve kleine potjes, gewoon in de supermarkt)
1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal de boter dus op tijd uit de koelkast en laat de pompoenpuree afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 160°C.
3. Vet een cakeblik (normaal formaat) in met een beetje boter of olie en bestrooi deze daarna met een beetje bloem.
4. Mix de boter samen met de suiker tot een romig mengsel.
5. Voeg de eieren een voor een toe terwijl je blijft mengsen. Zorg voor een egaal mengsen voordat je de droge ingrediënten toevoegt.
6. Doe de bloem en het bakpoeder bij de natte ingrediënten en klop dit wederom tot een glad beslag.
7. Voeg tot slot de pompoenpuree en de gemberpasta toe en roer dit er goed door heen.
8. Stort het cakebeslag in het cakeblik en bak de cake in het midden van de oven in 50 – 60 minuten goudbruin en gaar.
Vergeet niet op de blog van Sanne te kijken voor meer lekkers!
De cake blijft nat van binnen? Of lijkt dat maar zo op de foto’s?
Een beetje sticky, niet heel nat.
Ik ben benieuwd naar de smaak!