Kip, het meest veelzijdige stukje vlees KIP! Bij ons in huis geldt dat zeker, wij eten echt heel vaak kip. Op allerlei manieren overigens ook, dus saai wordt het wat mij betreft nooit. In Simple Dinners vond ik een lekker ogend recept voor pittige kippenbouten uit de oven en die probeerde ik maar eens na te maken. En nommie wat hebben we er van gesmikkeld. Zeker een aanrader wanneer je dol bent op kip uit de oven en van mening bent dat er wel aardig wat smaak aan het vlees mag zitten. Oja, lastig is het overigens helemaal niet! Een lekker gerecht voor in het weekend wat mij betreft.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel verse tijm
- peper en zout
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng de chilivlokken, komijnpoeder en de tijm met de olijfolie en breng de marinade op smaak met een beetje peper en zout.
3. Smeer de kippenbouten goed in met de pittige marinade en laat het bij voorkeur een aantal uur afgedekt in de koelkast intrekken.
4. Leg de kippenbouten op een met bakpapier bekleed rooster en rooster de kip in het midden van de oven tot het gaar is. Dit zal, afhankelijk van de oven, ongeveer een uur in beslag nemen.
Server de pittige kippenbouten met een frisse salade en een vers stukje brood of gebakken aardappeltjes.
Dit ga ik onthouden!
Lijkt me erg lekker!