Goed gevulde pasta carbonara met kip en champignons

Pasta Carbonara, ooooohh nomnomnommm. Bij de Italiaan, bij Julia’s op het station, thuis, uit een potje… het maakt mij allemaal niet uit, ik ben gék op pasta carbonara. Maar eerlijk is eerlijk: deze klassieker is niet altijd supervullend. Vaak is het veel pasta, veel saus… en dan houdt het een beetje op.

En dat is dus precies waarom ik mijn eigen versie heb gemaakt. Een goed gevulde, super smaakvolle pasta carbonara met kip en champignons. Zodat je niet na een uur alweer met je hoofd in de snackla hangt, snap je?

Carbonara, maar dan next level

De traditionele carbonara is natuurlijk top – met spekjes, ei en Parmezaan. Maar wat mij betreft mag een goede pasta best wat body hebben. Niet alleen pasta en saus, maar ook iets waar je even op kunt kauwen – letterlijk. Daarom ging ik aan de slag met malse kipfilet, gebakken champignons, en een zacht gesmoorde uivoor die fijne zoetigheid. En om het helemaal af te maken: Parmaham. Zout, crispy, perfect.

Je krijgt dus de romigheid van de traditionele carbonara, maar dan met een bite. En geloof me: dit is zo’n gerecht waar je instant blij van wordt. Zeker na een drukke dag.

En weet je wat het mooie is? Je hebt deze comfort food klassieker in een handomdraai op tafel. Serieus, dit is zo’n recept dat je na één keer maken gewoon in je systeem hebt zitten.

Perfect voor drukke dagen

Ik maak deze pasta carbonara met kip en champignons vaak op dagen waarop ik geen zin heb om lang in de keuken te staan, maar wél iets wil eten dat voelt alsof ik moeite heb gedaan. Je kent het wel: snel klaar, minimale afwas, maximaal resultaat. Daar hou ik van.

Serveer met een extra lading Parmezaan (en misschien een glaasje wit)

Ga je helemaal los? Rasp dan nog wat extra Parmezaanse kaas over je bord als finishing touch. Ik doe dat dus altijd. En oké vooruit… een glaasje witte wijn erbij maakt het helemaal af. Of een ijskoude cola zero – mag ook. I won’t judge. 

Maak jij ook een keer mijn pasta carbonara met kip en champignons?

Dus… wat denk je? Ga je ‘m maken? Ik ben super benieuwd wat jij van deze pasta carbonara met kip en champignons vindt! Tag je mij op Instagram? Altijd leuk om jullie variaties te zien – misschien doe ik er zelf ook weer ideeën van op!

En wil je het jezelf nóg makkelijker maken? Zet de ingrediënten dan meteen op je boodschappenlijstje en bestel ze gewoon online. Bijvoorbeeld deze Parmaham van de AH, da’s echt een blijvertje hier in huis.

Buon appetito! 


Zin in nóg meer makkelijke pasta’s? Check dan ook eens deze pagina met nog meer pasta recepten.

4.25 van 8 stemmen

Goed gevulde Past Carbonara

Pasta Carbonara maar dan wel extra gevuld met veel lekkere ingrediënten.
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • hapjespan
  • grillpan

Ingrediënten

  • gewenste hoeveelheid spaghetti
  • 1 pakje parmaham
  • ½ bkje champignons
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 1 flinke kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml kookroom light
  • Parmezaanse kaas
  • kipkruiden
  • klontje boter
  • olijfolie
  • peper/zout

Instructies

  • Kruid de kipfilet met de kipkruiden en grill de kip onder de grill of in een pan. Je kunt er ook voor kiezen om de kip te koken en hem daarna te kruiden.
  • Snijd de parmaham in reepjes, snipper de ui en snijd de champignons in partjes.
  • Doe wat boter en olijfolie in een hapjespan en bak hierin de parmaham totdat het verkleurd en knapperig begint te worden. Kook ondertussen de pasta in ruim gezouten water gaar.
  • Voeg vervolgens de ui, champignons en de knoflook aan de ham toe en laat zo’n vijf minuten bakken of tot de champignons bruin kleuren.
  • Meng de eieren met de room en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de hammix en zet het vuur laag. Roer door tot het mengsel wat dikker begint te worden.
  • Trek de gaar gegrilde kipfilet met twee vorken uit elkaar en voeg de kip aan de saus toe. Roer goed door.
  • Rasp de Parmezaanse kaas boven de saus en roer wederom goed door.
  • Voeg tot slot de gaargekookte pasta aan de pan toe en zorg ervoor dat deze goed met de saus wordt gemengd.

Notities

tip:
Serveer de pasta in mooie pastaborden met verse basilicum en nog wat extra vers geraspte Parmezaanse kaas.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: carbonara, goed gevulde pasta, pasta, recept, recepten, saus, sauzen
Pasta carbonara met kip en champignons
pasta_carbonara
Pasta Carbonara

Join the Conversation

  1. florieke says:

    sterre en ik hebben een weddenschap verloren waardoor we 1 avond moeten koken tafeldekken, afruimen etc. ik denk dat we dit gaan maken. ziet er lekker uit!

  2. Nuria says:

    Wauw, wat ziet dit er lekker uit! Dit ga ik zeker een keer maken!

  3. Antoinette Coops says:

    Hallo Sabine, het zal beslist heel lekker zijn hoor, maar het is géén pasta carbonara. Waarom noem je het zo?

    1. Sabine says:

      Ik kan me voorstellen dat er veel varianten zijn van Pasta Carbonara en dat er vast één manier moet zijn waarop de échte moet worden gemaakt. Maar gelukkig kun je in de keuken naar hartenlust variëren en experimenteren en zijn er (voor mij in ieder geval) diverse Pasta Carbonara recepten te verzinnen.

      Daarnaast komt de smaak van deze pasta overeen met Pasta Carbonara zoals ik hem ken (uit restaurants, winkels etc.) en aangezien niet alle bezoekers van OhMyFoodness zo thuis zijn in de Italiaanse keuken, weten zij dankzij de naam direct wat ze qua smaak van deze pasta kunnen verwachten.

      Mag ik vragen waarom jij dit geen pasta carbonara vindt?

      1. Antoinette Coops says:

        Italianen zijn heel precies in het geven van een naam aan hun recepten waar ze trots op zijn en die een lange traditie hebben.
        Jouw recept zouden zij geen pasta carbonara noemen, omdat er volgens Italianen maar één recept bestaat dat de naam pasta alla carbonara mag hebben en dat is het recept dat Candy heeft gegeven. Wat niet wegneemt dat jouw recept niet lekker is, alleen de naam klopt niet. Saluti da Verona!

  4. Sabine says:

    Die ga ik deze vakantie zeker nog maken…! Ziet er super uit! Xx

  5. Lotje says:

    Lijkt me een super lekkere pasta!

  6. Sanja says:

    Ziet er lekker uit! Ik denk wel dat deze variant ‘zwaar’ is. Maar lekker! :D

  7. Cynthia says:

    Vanavond maar eens uitproberen, ziet er erg lekker uit!

  8. Ik heb dit recept vandaag uitgeprobeerd, maar ik liep tegen het volgende op: zodra ik het mengsel van de eieren en de kookroom aan de groente en ham toevoegde, werd het geen gladde saus maar ging de ei op de bodem bakken waardoor er kleine stukjes in de saus kwamen. Is dit normaal? En hoe kan ik dit anders voorkomen? :)

    1. Nadia says:

      Zie mijn bericht hieronder

    2. Sabine Author says:

      Direct roeren of anders het groentemengsel iets laten afkoelen.

  9. Nadia says:

    Noor dat komt omdat de bereidingswijze van dit recept verkeerd is, je hoort de pasta af te gieten en dan gelijk de eieren door de hete afgegoten pasta te gieten! Daardoor binden de eieren aan de pasta en niet aan de pan, eventueel kun je er dan nog room en wat heet kookvocht van de pasta aan toe voegen, er is veel info te vinden van oa Jamie Olivier hoe je echte pasta carbonara maakt welke niet geschift is!

4.25 from 8 votes (8 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close