Gnocchi-salade met makreel en bieslookmayo

Gnocchi haal ik niet zo vaak in huis. En dat is toch een beetje jammer. Want als je die kleine bolletjes dus even flink opbakt (altijd lekker de tijd geven), heb je een heerlijke basis voor bijvoorbeeld een salade. Ik besloot er deze keer een vrij zonnige variant van te maken, met radijsjes, verse bieslook en makreel. Moet je fan van zijn overigens, van makreel. Ik vind het heerlijk, maar manlief heeft deze salade mooi in de koelkast laten staan. Prima, meer voor mij, ha! Maar mocht je er nou ook een niet al te grote fan van zijn, dan kun je de makreel vervangen door bijvoorbeeld tonijn.

Verder vulde ik de salade aan met wat veldsla, en rode ui. Een smaakvol geheel en heerlijk als avondmaaltijd of lunch, maar ook als bijgerecht!

GebakkenGnocchi Salade met Makreel ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gnocchi-salade met makreel en bieslookmayo

No ratings yet

Gnocchi Salade met Makreel en Bieslookmayo

Porties2 personen

Ingrediënten

  • een paar el olijfolie (of roomboter)
  • 1 teen knoflook
  • 1 pak gnocchi
  • een handje geraspte Grano Padano
  • 2,5 el yoghurtmayonaise
  • 10 gram verse bieslook fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • 6 radijsjes in plakjes
  • 1 kleine rode ui in dunne ringen
  • 1 blikje makreel
  • een handje veldsla
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verhit de olijfolie of roomboter met de knoflook in een koekenpan en bak hierin de gnocchi. Geef het even de tijd en schud af en toe de pan. De gnocchi is goed als de bolletjes een goudbruin kleurtje hebben.
  • Als de gnocchi klaar is strooi je de Grano Padano erover en laat dit zo staan. De kaas zal een beetje smelten.
  • Meng nu de yoghurtmayonaise met de bieslook en het citroensap tot een dressing. Houd een beetje bieslook apart voor de garnering.
  • Meng nu de overige ingrediënten met de gnocchi en verdeel er als laatst de dressing over. Maak af met een beetje bieslook, peper en zout.

Join the Conversation

  1. Charlotte says:

    Gisteravond gemaakt, was erg lekker :D

    1. Vivian Author says:

      Wat leuk!

  2. Annet says:

    Iets aangepast omdat ik geen ui verdraagt, maar het was erg lekker!

  3. Sanne says:

    Hoeft de gnocchi niet eerst gekookt te worden voordat je het in de pan bakt?

    1. Sabine says:

      Nee, dat is niet nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close