Oh jongens… deze gehaktballetjes. Een regelrechte hit, in ieder geval bij Tobias. En bij mij ook. Dus ja, we laten de bescheidenheid maar even weg want we kunnen hier wel spreken van een mega lekker borrelhapje. Zelf ben ik gek op Italiaanse kazen, Parmezaan en Pecorino zijn behoorlijk favoriet. En altijd als ik dat in een gerecht stop, snoep ik er al flink van tijdens het koken. Zo ook bij deze gehaktballetjes.
Met de hoeveelheid van dit recept sta je wel even te draaien, maar dat is het dubbel en dwars waard. Ik maakte namelijk zo’n 25 tot 30 balletjes. En ze zijn dus perfect als borrelhapje, maar je kunt ze ook prima onderdeel van een gerecht laten zijn door ze nog even mee te bakken. Dat deed ik bijvoorbeeld met courgetti met tomaten tapenade.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Kipgehaktballetjes met Parmezaan
Ingrediënten
- 3 witte boterhammen zonder korst
- melk
- 600 gram kipgehakt gekruid
- 100 gram Parmigiano Reggiano vlokken
- 2 takjes basilicum fijngesneden
- peper
- zout
- een klont roomboter om in te bakken
Instructies
- Leg de boterhammen in een kom met melk en knijp ze daarna uit en voeg toe aan het gehakt. Voeg ook de rest van de ingredienten toe (behalve de roomboter) en kneed goed door elkaar. Kneed er vervolgens 25-30 balletjes van.
- Verhit de roomboter in een koekenpan en bak een deel van de balletjes kop op hoog vuur bruin. Laat ze daarna op middelhoog vuur garen. Niet te lang, zodra ze gaar zijn mogen ze van het vuur af. Herhaal dit met de rest van de balletjes.
- Serveer op een schaal met nog wat extra Parmigiano over de balletjes geraspt.
De balletjes zijn heerlijk echt een hit hier thuis
In plaats van basilicum heb ik er vier thee lepels pesto in gedaan
Dank voor het recept vivian