Buddha bowl met gegrilde pompoen en gebakken boerenkool

934

Op de een of andere manier heb ik een zwak voor bowls. Een poké bowl maak ik regelmatig wel, en die probeer ik hier en daar ook wel eens uit als het ergens op de menukaart staat. Zo weet ik inmiddels heel goed hoe ik ‘m het liefste heb, en er zijn maar een paar plekken waar ze het naar mijn mening goed kunnen klaarmaken – Rotterdam en New York. Waar ik ze heb mogen eten dan natuurlijk, want er zijn ongetwijfeld meer plekken waar ze het goed kunnen. Met buddha bowls is het net zo vind ik. Dat wat je erin stopt moet echt goed bij elkaar passen, en de dressing die je erbij maakt moet een aanvulling zijn. Alle ‘onderdelen’ die in je bowl zitten moeten stuk voor stuk ook de aandacht hebben gekregen en lekker op smaak zijn gebracht. Ik vind dat met deze buddha bowl, met gegrilde pompoen en gebakken boerenkool goed gelukt. Want ik bracht het op smaak met knoflook/chili-olie, en ik stopte er ook kastanjechampignons in die ik lekker even heb gebakken in een scheut balsamico. De dressing maakte ik van een klein beetje misopasta, samen met wat mayonaise en een beetje water. Een hele lekkere combinatie, eentje die ik binnenkort weer eens op mijn eetplanning zet!

5 van 1 stem

Buddha bowl met gegrilde pompoen en gebakken boerenkool

Porties3 bowls

Ingrediënten

  • 200 gram rode rijst
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 50 gram boerenkool
  • 250 gram kastanjechampignons in stukken
  • 1 avocado in plakken
  • een handje walnoten grof gehakt
  • knoflook/chili olie
  • een scheut balsamicoazijn
  • versgemalen peper
  • zeezout

Misodressing

  • 1 tl misopasta
  • 2 el yoghurtmayonaise
  • 2 el water

Instructies

  • Breng twee pannen met water aan de kook, en kook in 1 van de twee pannen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • In de andere pan kook je de pompoenblokjes, maar net niet helemaal gaar want je gaat ze nog grillen.
  • Terwijl de rijst en pompoen koken, bak je alvast de boerenkool op. Verhit een beetje van de knoflook/chili olie in een pan, en bak hierin de boerenkool totdat deze een beetje een bruin kleurtje begint te krijgen. Schep vervolgens uit de pan en houd apart.
  • Giet de pompoen af en laat afkoelen.
  • Bak nu in dezelfde pan als de boerenkool ook de champignons totdat ze een mooi kleurtje hebben, en voeg op het laatst nog een flinke scheut balsamicoazijn toe. Laat de azijn in de champignons trekken door het vuur op middelhoog te zetten en het geheel nog even te laten sudderen. Roer af en toe door. Wanneer het vocht verdwenen is zet je het vuur uit.
  • Zet de grill aan, of verhit de grillpan, en grill de blokjes pompoen gaar.
  • Giet de rijst af, roer er een beetje knoflook/chili olie en peper en zout doorheen en maak nu de bowls op. Verdeel de rijst over de drie kommen en doe daarna hetzelfde met de champignons, pompoen, boerenkool en avocado.
  • Meng voor de misodressing de misopasta, yoghurtmayonaise en water met elkaar. Drizzle er een beetje van over iedere bowl en maak af met een beetje walnotenkruim.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Buddhabowl met gegrilde pompoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close