Tijd voor weer een lekker recept dat makkelijk te maken is doordat je het grootste gedeelte van de ingrediƫnten waarschijnlijk wel in huis hebt. Deze mini pizzaatjes kun je maken als hapje (door ze in stukjes te snijden), als lunch, maar ze kunnen ook prima als avondeten. Lekker voor bij de soep of een rucolasalade bijvoorbeeld.
Mini pizzaatjes
Ze zijn niet alleen leuk om te maken deze Mini pizzaatjes, je kan er ook zo lekker mee variƫren. Deze zijn gemaakt met tapenade en cherrytomaatjes.
Benodigdheden
- oven
- bakplaat met bakpapier
Ingrediƫnten
- 2 plakjes bladerdeeg - ontdooid
- olijfolie
- 2 koffielepels tapenade
- 4 cherrytomaatjes
- blokjes kaas - mozzarella of andere kaas die goed smelt
- 1 lente-ui
- 1 el basilicum - gedroogd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C en zorg ervoor dat je zoān tien minuten voordat je aan de slag gaat, het bladerdeeg laat ontdooien.
- Smeer de plakjes bladerdeeg in met een beetje olijfolie. Hoeft niet teveel te zijn, maar zorg ervoor dat je in ieder geval de randjes goed insmeert, zodat deze in de oven niet verbranden.
- Smeer de plakjes bladerdeeg vervolgens in met tapenade, maar maak het niet te dik. Dit zorgt tijdens het bakken voor extra kleur en natuurlijk smaak. Mocht je nou geen fan zijn van tapenade, kun je ook tomatenpuree, pesto of aĆÆoli gebruiken.
- Scheur de kaas in kleine stukjes en verdeel dit over het bladerdeeg. Niet te dicht op elkaar, want door het smelten gaat de kaas uitlopen.
- Snijd de cherrytomaatjes door midden en de lente-ui in ringetjes. Verdeel beide ingrediƫnten over de twee plakjes bladerdeeg.
- Strooi de pizzaatjes af met wat basilicum (je kunt natuurlijk ook verse gebruiken in plaats van gedroogde) en bak ze zoān twintig minuten in het midden van de oven, totdat het bladerdeeg bruin gekleurd en gaar is.
Oh yum! Bedankt voor ’t recept, ga ze zeker een keer namaken!
Ziet er errrrg lekker uit!
een makkelijk recept maar o-zooo lekker.