En zo ineens is Sinterklaas het land weer uit. Bijna dan, vanavond vieren we nog Pakjesavond maar morgen gaan we ons voorbereiden op de kerstperiode. Zeg maar dag tegen de kruidnoten, hallooooo kerstkransjes! Ik kan me echter voorstellen dat je na 5 december aardig wat chocoladeletters over hebt. Ik heb er de laatste weken héél veel binnen gekregen en er gelukkig heel wat weggegeven, maar toch had ik er nog een aantal in de kast staan. Met die leftover chocoladeletters maakte ik mini chocoladecheesecakes. Super lekker en wat mij betreft een héle goede bestemming voor de chocoladeletters die je nog over hebt.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Zoals ik in de video al zei kun je vrijwel alle chocoladeletters die je nog over hebt kwijt in deze chocoladecheesecakes. Wat mij betreft kun je ook gewoon de chocoladeletters met noten gebruiken, mocht je het niet erg vinden stukjes noot in de cheesecakes tegen te komen. Het kan zo zijn dat door de samenstelling van de chocoladeletters de letters zich wat lastig laten smelten. Het wordt dan eerder een pasta dan vloeibare chocolade. Dat is helemaal niet erg, de keukenmachine (maar jij ook met je hand, dat weet ik zeker) is prima in staat die chocoladepasta te incorporeren in het cheesecakebeslag. Gewoon goed kloppen, dan kan het niet mislukken!
Mini chocoladecheesecakes van chocoladeletters
Ingrediënten
- 100 gram ongezouten roomboter
- 225 gram chocolatechip cookies
- 500 gram naturel roomkaas
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-aroma
- 200 gram leftover chocoladeletters
- 125 gram poedersuiker
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C en vet een muffinvorm goed in.
- Smelt de roomboter in een pannetje en verkruimel ondertussen de chocolatechip cookies. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en bekleed de bodem van de muffinvormpjes met de bodemmix.
- Klop de roomkaas samen met de eieren en de vanille-aroma luchtig. Smelt ondertussen de chocoladeletters in een pannetje. Voeg terwijl je blijft kloppen de gesmolten chocolade aan het cheesecakemengsel toe.
- Schep met behulp van een spatel de poedersuiker en het snufje zout door het cheesecakebeslag. Zorg voor een klontvrij mengsel.
- Schenk de muffinvormpjes vol met het cheesecakebeslag. Bak de mini chocoladecheesecakes in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Laat ze daarna volledig opstijven in de koelkast.
Wat een super leuk idee zeg!!
Lijkt me heerlijk en nog lekkerder dan de zoveelste letter na elkaar opeten.
Ik heb maar één chocoladeletter, dus die komt wel op, maar dit ziet er ook wel erg lekker uit!
Wat een lekker idee! X