Lasagne met Kip Parmezaan (Fastfood Friday)

Ja hoor, deze lasagne met kip parmezaan is echt weer zo’n huwelijk waarvan ik wilde dat ik het eerder had bedacht.

Op OMF vind je al een heel scala aan lekkere lasagne recepten en vandaag voeg ik er dus nog eentje aan toe. In deze lasagne vind je al het lekkers van kip parmezaan en tóch is het weer een heel ander gerecht geworden dan mijn Kip Parmezaan pastaschotel.

Leuk hè, hoe je met vergelijkbare ingrediënten echt eindeloos kunt blijven variëren.

Ben je nou dol op dit soort recepten? Check dan alle Fastfood Friday recepten. Iedere keer ultiem comfort food, vlak voor het weekend.

kip parmezaan lasagne
lasagne met kip

Lasagne met kip in tomatensaus

De klassieke lasagne wordt natuurlijk gemaakt met gehakt. En ook zijn er al súper veel vegetarische lasagne recepten op OMF gekomen, waaronder deze vegetarische pompoenlasagne met ricotta. Maar lasagne met kip in tomatensaus, die had ik nog niet eerder geprobeerd.

Een echt goede lasagnesaus maak je door de saus lekker lang te laten pruttelen of door weinig ingrediënten te gebruiken die wel hoog op smaak zijn.

Omdat je, in tegenstelling tot met gehakt, de tomatensaus voor deze lasagne niet uren kunt laten pruttelen omdat de kip anders gortdroog wordt, heb ik ervoor gekozen om Tomato Frito te gebruiken in plaats van alleen tomatenblokjes.

Tomato frito is een vast ingrediënt in mijn voorraadkast. De tomaten in combinatie met gesudderde knoflook en uien voegen gewoon héél veel smaak toe aan een gerecht.

Verder fleurde ik de tomatensaus op met niet heel veel meer ingrediënten. Wat spinazie voor de groente-inname, hoewel dat absoluut te verwaarlozen is met dit gerecht want hé, het is wel Fastfood Friday hè. Serveer dus vooral een lekkere salade bij de lasagne met kip parmezaan. Of voeg een zak Italiaanse groenten aan de saus toe.

kip parmezaan recepten
pasta kip parmezaan

Pasta Kip Parmezaan

Pasta Kip Parmezaan is in mijn huis altijd een hit. Ik vind het zelf heel lekker, maar de kinderen eten het ook goed.

Inmiddels zijn jullie er hoogstwaarschijnlijk wel mee bekend, maar ik gebruik zelf bij voorkeur altijd kipdijfilet in mijn recepten. Soms hoor ik mensen daarover klagen omdat ze kippendijen ‘te flubberig en te vet’ (niet mijn woorden!) vinden, maar lieve mensen: vet is smaak! En kippendijen zijn en blijven zoveel malser dan kipfilet!

Maar om de vraag voor te zijn: ja, deze lasagne met kip parmezaan zou je eventueel ook kunnen maken met kipfilet. Houd daarbij dus wel rekening met het feit dat kipfilet sneller aan de droge kant is. In plaats van 30 minuten oventijd zou je dan wellicht beter 20 minuten aan kunnen houden. Wel even opletten dat de pasta goed gaar wordt natuurlijk!

Vanwege het gebruik van kip in dit recept, raad ik je bovendien ook af om gedroogde lasagnevellen te gebruiken. Ik snap het, ze zijn een stukje goedkoper dan de koelverse vellen, maar ze hebben ook veel langer de tijd nodig om goed gaar te worden in de oven.

De lasagne nog langer dan 30 minuten in de oven schuiven, resulteert in droge kip. En dat is dus precies niet wat je wil.

lasagne met kip tomatensaus
lasagne kip parmezaan

Andere Kip Parmezaan recepten

Tot slot, ben je nou net als wij dol op Kip Parmezaan recepten, dan hebben we die gelukkig nog véél meer op Ohmyfoodness. De Kip Parmezaan Pastaschotel noemde ik zojuist al even. Maar wat denk je van onderstaande recepten?

  • Kip Parmezaan Calzone – weer totaal iets anders maar ook erg lekker voor een weekenddag waarop je heel erg de behoefte hebt aan comfort food. Met kant-en-klaar pizzadeeg is dit ook nog eens een recept dat je zo op tafel hebt staan.
  • Kip-Parmezaan sandwich – een van mijn favoriete broodjes-recepten op OMF. Super simpel om te maken en als je de kip krokant bakt wordt ‘ie nog veel lekkerder.
  • Kipgehaktballetjes met Parmezaan – ideaal om te serveren bij pasta of als warm borrelhapje.
  • Krokante Kip-Parmezaan – zoals de klassieker maar dan met extra krokante kip. En zeg nou zelf, een krokant korstje maakt toch ieder gerecht lekkerder?

Deel je het met me, als je dit lasagne recept gaat maken? Ik zou het super leuk vinden om van je te horen! Dit kan in de reacties onder dit artikel, maar je mag me natuurlijk ook altijd een mailtje sturen of een berichtje doen op Instagram.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

lasagne met kip parmezaan
4 van 11 stemmen

Lasagne met Kip Parmezaan

In deze Fastfood Friday vind je een fijn huwelijk tussen twee Italiaanse klassiekers: lasagne en Kip Parmezaan. Onwijs lekker comfort food en makkelijk om te maken.
Porties6 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen of 3 maanden

Benodigdheden

  • vierkante ovenschaal van 30x30cm

Ingrediënten

  • 500 g kipdijfilet – in blokjes
  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 200 g verse spinazie
  • 10 g verse basilicum
  • 400 ml tomato frito
  • 200 g tomatenblokjes
  • 250 g koelverse lasagnebladen
  • 100 g Parmezaanse kaas – geraspt
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kip goudbruin.
  • Voeg dan de ui, knoflook en spinazie toe en bak dit mee tot de ui zacht is en de spinazie geslonken.
  • Voeg de basilicumblaadjes, tomato frito en tomatenblokjes aan de pan toe. Roer goed door en laat de saus, met deksel op de pan, 25 minuutjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Schep een lepel van de tomatensaus onderin de ovenschaal en verdeel hier lasagnevellen overheen.
  • Bedek de lasagnevellen met een laag saus en bedek de saus met geraspte Parmezaanse kaas. Herhaal deze stap tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een dun laagje tomatensaus.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de lasagne in de ovenschaal.
  • Bak de lasagne 30 minuten in het midden van de oven, tot de pasta gaar is en de kaas volledig gesmolten.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: comfort food, fastfood friday, Kip parmezaan, lasagne, makkelijke maaltijd

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close