Ga terug
+ servings
lasagne kip parmezaan
Recept afdrukken
3.92 van 12 stemmen

Lasagne met Kip Parmezaan

In deze Fastfood Friday vind je een fijn huwelijk tussen twee Italiaanse klassiekers: lasagne en Kip Parmezaan. Onwijs lekker comfort food en makkelijk om te maken.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: comfort food, fastfood friday, Kip parmezaan, lasagne, makkelijke maaltijd
Servings: 6 personen

Equipment

  • vierkante ovenschaal van 30x30cm

Ingrediënten

  • 500 g kipdijfilet - in blokjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 200 g verse spinazie
  • 10 g verse basilicum
  • 400 ml tomato frito
  • 200 g tomatenblokjes
  • 250 g koelverse lasagnebladen
  • 100 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kip goudbruin.
  • Voeg dan de ui, knoflook en spinazie toe en bak dit mee tot de ui zacht is en de spinazie geslonken.
  • Voeg de basilicumblaadjes, tomato frito en tomatenblokjes aan de pan toe. Roer goed door en laat de saus, met deksel op de pan, 25 minuutjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Schep een lepel van de tomatensaus onderin de ovenschaal en verdeel hier lasagnevellen overheen.
  • Bedek de lasagnevellen met een laag saus en bedek de saus met geraspte Parmezaanse kaas. Herhaal deze stap tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een dun laagje tomatensaus.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de lasagne in de ovenschaal.
  • Bak de lasagne 30 minuten in het midden van de oven, tot de pasta gaar is en de kaas volledig gesmolten.