Wooh, een wel heel vrolijk recept op Ohmyfoodness vandaag! Aankomende maandag is het natuurlijk Koningsdag en hoewel het een Koningsdag gaat zijn zoals we hem nog nooit eerder hebben meegemaakt, kunnen we natuurlijk altijd het feestje zelf nog in huis halen, figuurlijk hè. En hoe kan dat nou beter door cheesecake te maken! Het is een lekker hysterische cheesecake geworden zoals je ziet, ik maakte hem namelijk in de kleuren van onze vlag en voor het extra Koningsdaggevoel deed ik er ook nog oranje bij. Ziet er wel uit als een feestje toch? Aan de smaak van de cheesecake is overigens niets veranderd hoor, die is nog altijd even lekker, het zijn puur de looks waar ik mee heb gespeeld.
Deze cheesecake is gemaakt met mijn Ohmyfoodness NY Style Cheesecakebakmix, mijn favoriet uit het hele assortiment want de smaak van het beslag doet me aan softijs denken en daar ben ik zó dol op! Voor deze cheesecake heb ik het beslag in drieën verdeeld en twee delen gekleurd met kleurstof. Aan het recept zul je merken dat ik geen hoeveelheid aan kleurstof heb opgenomen, dit is namelijk afhankelijk van het soort kleurstof dat je gebruikt. Zelf heb ik altijd de kleurgels van Wilton in de keuken liggen, deze zijn vrij gepigmenteerd waardoor ik er maar heel weinig van nodig heb. Koop je echter kleurstoffen in de supermarkt dan zou het maar zo kunnen dat je iets meer nodig gaat hebben. Begin met het toevoegen van een klein beetje kleurstof, roer het beslag goed door en voeg net zoveel kleurstof toe tot je de door jou gewenste kleur hebt gekregen. Voor de oranje kleur van de slagroom heb ik rode en gele kleurgel gemengd. Mocht je oranje kleurstof kunnen vinden dan is dit natuurlijk nog makkelijker.
Om het patroon van deze cheesecake zo te krijgen als op de foto lepel je constant het beslag om en om in het midden van de springvorm. In feite stapel je het beslag dus steeds op; door de zwaarte verspreidt het zich door de springvorm.
Koningsdagcheesecake
Ingrediënten
- 1 pak Ohmyfoodness NY Style cheesecakebakmix
- 50 gr boter of margarine
- 600 gr naturel roomkaas
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 250 ml slagroom - om op te kloppen
- 2 el poedersuiker
- rode, blauwe en gele kleurstof
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150℃ en zet een schaal met een laagje water onderin de oven. Vet de randen van de springvorm in en bekleed de bodem met het bakpapier uit de bakmix.
- Smelt de boter in een pannetje en roer hier de inhoud van het zakje bodemmix door. Schep de bodemmix in de springvorm en druk deze goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Doe de roomkaas in een kom en voeg hier de inhoud van het zakje cheesecakemix aan toe. Klop het geheel met de keukenmachine of elektrische handmixer romig.
- Voeg de eieren en eidooier toe en spatel deze rustig door het beslag tot ze goed gemengd zijn.
- Verdeel het beslag in drie delen. Voeg aan één deel de blauwe kleurstof en aan de ander de rode kleurstof toe. Roer goed door tot beide beslagen egaal gekleurd zijn.
- Lepel om en om de drie beslagen in het midden van de springvorm. Begin met één eetlepel rood beslag, schep daarbovenop een lepel wit beslag en daar bovenop een lepel blauw beslag. Herhaal dit tot al het beslag op is.
- Schud de springvorm heel zachtjes een beetje heen en weer zodat het beslag goed wordt verspreid.
- Bak de cheesecake boven het waterbad 75 minuten in de oven. Zet de oven uit, zet de deur op een kier en laat de cheesecake nog een uur in de oven staan.
- Zet de taart vervolgens op het aanrecht en laat hem afkoelen naar kamertemperatuur en vervolgens bij voorkeur nog een nacht opstijven in de koelkast.
- Doe de slagroom in een kom en voeg hier de poedersuiker en oranje (evt. een mix tussen rood en geel) kleurstof aan toe. Klop de slagroom stijf en schep deze in een spuitzak.
- Spuit toefjes van de oranje slagroom langs de rand van de taart en serveer de cheesecake direct of bewaar hem 3-4 dagen in de koelkast.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
WOW…wat een plaatje!
Cheesecake blijft altijd een goed en natuurlijk super lekker idee!
Ik wil van de week ergens een cheesecake maken uit jou boek.
Nu staat mij nog bij dat in de story, bij instagram van de pop up cheesecake , dat je andere naturel roomkaas gebruikte dan Philadelphia. Groot gelijk! Want pfff. wat is dat duur zeg! Nu is mijn vraag welke merk/merken gebruik je altijd bij het maken van de cheesecake. Mij staat van de story de supermarkt Lidl nog bij.
Ik weet zo niet goed wat naast Philadelphia te gebruiken en waar op te letten qua producten in de roomkaas.
Hopelijk kan je mij hierbij helpen?
Alvast bedankt!
Groetjes Lobke
Klopt, de naturel roomkaas van Lidl is erg fijn! Goldessa is het merk geloof ik, zit in een zilverkleurig kuipje en kost uit mijn hoofd 69 cent voor 200 gram. Een ander goedkoop alternatief is White Lady Zuivelspread naturel in het wit-blauw kuipje. Deze kost ook 69 cent per 200 gr en is te koop bij Albert Heijn.
Hoi Sabine,
Dankje voor de fijne uitleg en het snelle antwoorden. Ook al zie ik nu de reactie bij het kijken na de recepten. Haha!
Fijne avond!
Groetjes Lobke
Hoi, ik wil jou cheese cake dit jaar misschien wel gaan maken, mijn vriend is 27 april jarig!!
Maar is de bakmix nog te koop?
Nee, helaas zijn de bakmixen niet langer meer verkrijgbaar.