Als je geen knoflook lust moet je nu even weg kijken want het recept dat ik je ga laten zien heeft namelijk 30 (DERTIG!) teentjes knoflook nodig. Bovendien wordt het gerecht klaargemaakt in de slowcooker, mijn meest favoriete apparaat in de keuken. Wij aten deze knoflookkip zelf tijdens de 14 dagen Paleo challenge en dit betekent dat het een lekker gezond recept is. Ik geef toe dat het er op de foto’s niet heel appetijtelijk uit ziet, het nadeel van een slowcooker is helaas dat het vlees niet bruint, maar de smaak… oef.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 2 kippenbouten
- 30 teentjes knoflook (2 bollen)
- kruiden naar wens (verse tijm, rozemarijn, salie)
- peper en zout
- ½ citroen
1. Dep de kippenbouten droog en wrijf ze in met peper en zout.
2. Haal de bollen knoflook uit elkaar zodat je wel 30 aparte teentjes krijgt. Je hoeft ze niet te pellen! Doe de teentjes knoflook met schil en al onderin de slowcooker.
3. Leg de kippenbouten bovenop de teentjes knoflook.
4. Leg de verse kruiden en de halve citroen bovenop de kippenbouten. Doe de deksel op de slowcooker en laat de kip in 6 uur op Low gaar worden. Het vlees is zo mals dat het van ’t bot afvalt.
Deze knoflookkip is erg lekker met een frisse (maaltijd)salade of zoete aardappelstamppot.
Wil je de kip een mooi kleurtje meegeven dan kun je de bouten voordat je ze in de slowcooker doet eerst nog even om en om aanbraden in een pan.
Dit klinkt goed!
Zou ik ’t ook kunnen maken zonder slowcooker?
Denk het wel hoor! In een ovenbestendige pan op lage temperatuur een paar uur in de oven laten staan.
oef, als ik dit zie wil ik gelijk een slowcooker, haha :D Hoeft er geen vocht bij dan? Ik wist niet dat je het dus eigenlijk ook als oventje kunt gebruiken, dacht altijd voor stoofpotten en soepen en zo. Ziet er heerlijk uit!
Het grilled niet ofzo hoor, dus het huidje wordt niet knapperig/krokant. Maar omdat de kip al genoeg vocht in zich heeft is het niet nodig om extra vocht toe te voegen.
Niet elk product heeft dezelfde bereidingstijd, is dat bij de slowcooker anders?
Kun je bijvoorbeeld spinazie, ui en kip bij elkaar in doen en dan uren laten staan? Of wordt de spinazie dan drab?
Ik denk dat de spinazie in dit geval heel slijmerig wordt. Ui en kip kun je rustig tegelijkertijd in de slowcooker doen, de spinazie zou ik bewaren voor het laatste uur.
Morgen proberen met gekeken kip, kunnen champignons er ook gelijk bij in?
Zeker kan dat!
Kan je dit recept ook maken met drumsticks?
En zo ja, met hoeveel dan?
Zeker, ik zou hetzelfde gewicht als van een hele kip aanhouden (ong. een kilo à anderhalf).
Dag,
Ik zie ook wat roods op de kip zitten.
Is dat sambal?
Dat zijn chilivlokken!
Bedankt
Die wil ik wel eens proberen!
Maar wat doe je met de knoflook nadat het in de cooker is geweest? Gooi je dit gewoon weg? Of eet je dit op? Of heb je hier nog een andere tip voor?
Dat kun je opeten! Omdat de knoflook zo langzaam en lang heeft gegaard, wordt het bijna zoet van smaak. Heel erg lekker om over het vlees uit te smeren of om over een broodje te smeren.