Kipgehaktballen met Cranberrysaus

Wanneer begint bij jullie kerstmis? Bij ons begint het op kerstavond, bij mijn ouders thuis. Dat doen we ieder jaar en mijn ouders zorgen dan voor een flink gedekte tafel met vlees, groenten, salades, sausjes en een gourmetstel. Héél gezellig. Maar de andere dagen vullen we eigenlijk ieder jaar anders in. En zo komt het ook wel eens voor dat we al lekker in de middag beginnen met borrelen, de ene keer met vrienden, de andere keer met familie. Ook dat is heel gezellig en dan kunnen lekkere hapjes natuurlijk niet ontbreken. Want kerst = veel. lekker. eten.

Mocht je nou zo’n fijne kerstborrel organiseren, of wil je gewoon wat meenemen voor bij de gastvrouw/heer thuis, dan kun je deze kipgehaktballetjes eens maken. Erg makkelijk en zowel warm als koud heel smaakvol. Ideaal lijkt me, dan kun je ze namelijk ook gewoon ruim van te voren maken en meenemen. Serveer ze met een prikker!

KipgehaktballenCranberrysaus ST

4 van 1 stem

Kipgehaktballen met Cranberrysaus

Porties12 gehaktballen
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren Koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen.

Ingrediënten

  • 350 gram kipgehakt naturel
  • 2 tl tijm gedroogd
  • 3 el ketjap manis
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • paneermeel zoveel als nodig
  • roomboter
  • 250 gram cranberrysaus in pot
  • 2 flinke el Smokey barbecuesaus

Instructies

  • Doe het kipgehakt in een grote schaal en voeg daar alle ingredienten behalve de roomboter en sauzen aan toe. Kneed alles goed door elkaar. Zorg dat het gehakt niet te nat blijft. Is dat wel het geval voeg dan nog wat paneermeel toe.
  • Kneed vervolgens 12-15 gehaktballetjes en verhit hierna een flinke klont roomboter in een pan. Bak de balletjes goudbruin op hoog vuur, en zet het vuur dan middelhoog zodat de ballen kunnen garen.
  • Ondertussen verwarm je de cranberrysaus zodat deze wat vloeibaarder wordt, en dan voeg je de barbecuesaus toe. Roer goed door elkaar.
  • Rol de kipgehaktballen door de saus en serveer ze, samen met wat saus, in een schaaltje met prikkers erin.

Notities

Dit recept is voor 12-15 gehaktballetjes
Gang: bijgerecht, borrelhapje

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

KipgehaktballenCranberrysaus Pinterest

Join the Conversation

  1. Nancy says:

    Hoi,
    Ik heb deze gemaakt maar ik had op het einde de ketjap over omdat ik dacht dat dit bij de sausen gerekend werd.
    Maar dan zag ik dat het enkel de Cranberry en BBQ saus was die moest gemengd worden.
    Dus de ketjap doe je normaal bij het kippengehakt?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close