Wanneer ik mijn verjaardag vier, of tijdens een andere feestelijke gelegenheid, maak ik graag borrelhapjes. En dan het liefst vaak wat nieuws maar er zijn altijd een paar favoriete recepten die ik blijf herhalen. En dan aangevuld met nieuw vondsten. Deze hummus party dip zet ik de volgende keer ook op tafel. Want hoe dan ook, naast de chips die ik ook op tafel zet, verantwoorde hapjes worden ook altijd gegeten. En goed ook. Als ik een schaal op tafel zet met komkommer, paprika en tomaatjes met dip dan gaat die schaal sowieso leeg. Iedere keer weer. En dat zou met deze hummus dip ook zomaar eens het geval kunnen zijn. Want wat ‘m zo feestelijk maakt is de topping. Ik roosterde paprika en tomaatjes, sneed deze in stukken en verdeelde het over de hummus. Samen met wat feta, olijven en verse kruiden. Serveer de rijke dip met picos. Je blijft ervan eten!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Hummus party dip
Ingrediënten
Hummus
- 800 gram kikkererwten
- 14 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 limoen het sap
- 3 tl komijnpoeder
- peper
- zout
- 5 takjes koriander fijngehakt
- 3 takjes munt fijngehakt
- 2 takjes basilicum fijngehakt
- 1 el tahinpasta
Topping
- 1/2 zoete puntpaprika
- 8-10 cherrytomaatjes
- een stukje feta
- groene olijven
- 1 takje koriander fijngehakt
- 1 takje munt fijngehakt
- 1 takje basilicum fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Leg de zoete puntpaprika op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze in de oven voor 5 minuten. Laat hierna afkoelen en snijd in kleine reepjes.
- Verlaag vervolgens de temperatuur naar 180 graden en rooster de tomaatjes in 8 minuten. Laat hierna afkoelen en halveer ze.
- Maak nu de hummus door alle ingrediënten hiervoor in een foodprocessor te malen tot een mooie pasta.
- Verdeel de hummus over een schaal en maak af met de geroosterde groenten, olijven, brokken feta en fijngehakte kruiden. Serveer met picos.