Hummus party dip
Servings: 1 flinke schaal
Hummus
- 800 gram kikkererwten
- 14 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 limoen het sap
- 3 tl komijnpoeder
- peper
- zout
- 5 takjes koriander fijngehakt
- 3 takjes munt fijngehakt
- 2 takjes basilicum fijngehakt
- 1 el tahinpasta
Topping
- 1/2 zoete puntpaprika
- 8-10 cherrytomaatjes
- een stukje feta
- groene olijven
- 1 takje koriander fijngehakt
- 1 takje munt fijngehakt
- 1 takje basilicum fijngehakt
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Leg de zoete puntpaprika op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze in de oven voor 5 minuten. Laat hierna afkoelen en snijd in kleine reepjes.
Verlaag vervolgens de temperatuur naar 180 graden en rooster de tomaatjes in 8 minuten. Laat hierna afkoelen en halveer ze.
Maak nu de hummus door alle ingrediënten hiervoor in een foodprocessor te malen tot een mooie pasta.
Verdeel de hummus over een schaal en maak af met de geroosterde groenten, olijven, brokken feta en fijngehakte kruiden. Serveer met picos.