De naam zegt het natuurlijk al, maar barbecuesaus is een van de sauzen die bijna overal op tafel staat tijdens het barbecueën. Maar deze zoete en vaak ietwat pittige saus is bij nog veel meer dingen lekker. Bij spareribs bijvoorbeeld of bij een kippetje uit de oven. Je kunt voor de veilige route kiezen en een fles saus uit de winkel halen, maar je kunt ook net zo goed zelf aan de slag. Op de blog van Francesca vond ik een hele tijd geleden een lekker recept die ik zelf ook al een paar keer heb gebruikt. Ik realiseerde me dat ik er echter nog nooit over heb geschreven en dus werd het de hoogste tijd.
Wat heb je nodig? (1 schaaltje van 200ml)
- 1 ui
- Sap van een halve citroen
- 100 ml water
- 2 eetlepels natuurazijn
- 1 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 7 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels worcestersaus
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- Peper en zout
1. Snipper de ui en doe deze samen met het azijn, citroensap, water, mosterd en de bruine suiker in een steelpannetje. Doe er een flinke snuf zout en versgemalen peper bij.
2. Breng het geheel aan de kook en laat het zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen.
3. Voeg vervolgens de ketchup, worcestersaus en het gerookte paprikapoeder toe en breng de saus weer aan de kook.
4. Draai het vuur direct uit en laat de saus afkoelen voor gebruik.
En zo makkelijk kan het zijn. Let er wel even op dat je niet teveel ketchup toevoegt, dus blijf tussentijds wel goed proeven. Je wil namelijk dat alle ingrediënten goed op elkaar afgestemd zijn en niet dat de ketchup overheerst.
Dat klinkt goed!
Klinkt weer heerlijk!
Goedenavond Sabine,
Het is een leuk recept van Fransesca kookt en barbecue saus is veelvuldig inzetbaar,
Wat ik mis in je blog van vandaag is waar jij het voor hebt ingezet en hoe dat beviel?
Met andere woorden ik mis een stukje smaakbeleving in je blog.
En lees even je laatste zin, het is niet het recept die, maar dat.
Veel blogplezier
Fijne avond aan de Costa Brava
Gereon
Ik heb de saus voor meerdere dingen ingezet. Als saus an sich maar ook als marinade voor vlees.