Granola Kwarktaart

Granola maak ik af en toe zelf, en als ik het dan doe, dan altijd de variant met banaan en honing erdoor zodat het een kleverig en zoet geheel wordt. Ik hóu van zoet namelijk. Dat de boel zo kleverig is, is voor een recept als dit een uitkomst want zo fabriceer je heel gemakkelijk een taartvorm van de granola. Om hem daarna te vullen met kwark (die we wel even opstijven). En omdat kwark alleen een beetje saai is, maakte ik ook deze een klein beetje zoeter met honing, en gaf ik er iets meer smaak aan met wat vanille.

Een simpel maar erg lekker recept dat wat mij betreft vooral geschikt is als ontbijt. Want voor een echte ’taart taart’ vind ik de kwark te overheersend en te fris. Maar daardoor dus juist wel perfect om er in de ochtend een puntje van te eten, en met wat vers fruit een nóg feestelijkere start van je dag!

GranolaKwarktaart ST 2

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Granola Kwarktaart

No ratings yet

Granola Kwarktaart

Porties1 taart

Ingrediënten

Bodem

  • 1 banaan
  • 150 gram grove havervlokken
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 75 gram ongezouten pecannoten
  • 1,5 el kaneel
  • 6 el honing
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 25 zonnebloempitten

Vulling

  • 1 liter Franse magere kwark
  • 7 blaadjes gelatine
  • 3 el honing
  • 2 tl vanille-aroma

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de banaan en meng deze met de havervlokken, noten, kaneel, honing, cranberry's en zonnebloempitten.
  • Verspreid de granola in een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan op de bodem en tegen de rand.
  • Schuif de springvorm in de oven voor 20 minuten.
  • Maak ondertussen de vulling door de kwark te mengen met de geweekte en verwarmde gelatine (zie verpakking van de gelatine), honing en vanille aroma.
  • Zodra de bodem klaar is laat je deze afkoelen. Daarna stort je de vulling erin en zet je de taart in de koelkast om op te stijven. Één nachtje minimaal voor het beste resultaat.

Join the Conversation

  1. Vivian says:

    Wat ziet de taart er mooi uit!
    Ik maak wel regelmatig een ontbijttaart, vind m’n zoontje van 2,5 ook heerlijk.
    Dus deze zal ik ook eens uitproberen.

  2. SterkInDeKeuken says:

    Wat leuk gedaan zeg!! Klinkt ook gezond :)

  3. Irmien Poppelaars says:

    Welke maat springvorm gebruik je

    1. Sabine says:

      18-20 cm is hiervoor het meest geschikt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close