Granola fruitpizza

Deelde ik vorige week al een kidsproof recept voor smoothiebowls, is het vandaag de beurt aan pizzaaaaaa! Of nouja, soort van. Het is een granola fruitpizza, dus eigenlijk is het een beetje valsspelen. Maar soms moet je iets gewoon mooier maken dan het daadwerkelijk is, zeker als je wilt dat je kinderen wat gezonds eten. Herkenbaar? Mijn kinderen sprongen in ieder geval een gat in de lucht toen ze deze ‘pizza’ voorgeschoteld kregen als ontbijt. En dat snap ik! Want hoe leuk en lekker is het om pizza te eten als ontbijt? Of een taartje want zo zou je dit recept eigenlijk ook wel kunnen zien.

Het fijne van deze granola fruitpizza is dat je de bodem alvast van tevoren kunt maken. Sterker nog: je moet ‘m echt even in de koelkast laten afkoelen zodat de bodem stevig wordt en je er ook daadwerkelijk punten van kunt snijden. Mocht je de hele week van deze pizza willen eten dan kan dat dus. Snijd dan iedere ochtend gewoon een punt van de bodem af en beleg hem daarna pas met kwark en vers fruit. Zo blijft de granola pizzabodem lekker krokant en het fruit vers.

Voor dit recept heb ik voor de makkelijke weg gekozen en mijn favoriete muesli gebruikt als basis voor de bodem. Maar voel je uiteraard vrij om jouw eigen granolarecept te gebruiken en daar de pizzabodem mee te maken! Hetzelfde geldt voor de toppings. Ik gebruikte mijn favoriete kwark (stracciatella van Lindahl’s!) maar ook hiermee kun je naar hartenlust variëren.

Granola fruitpizza

No ratings yet

Granola fruitpizza

De dag begint gegarandeerd goed met deze granola fruitpizza. Leuk om samen met de kinderen te maken en een traktatie voor zowel hen als voor jouzelf.
Porties8 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Afkoelen 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Waar te bewaren in de koelkast*
Hoelang te bewaren 5 dagen

Ingrediënten

  • 200 g granola naar smaak
  • 80 g havervlokken
  • 100 g pindakaas
  • 100 g honing
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 g kwark
  • vers fruit naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe de granola, havervlokken, pindakaas, honing, kokosolie en kaneelpoeder bij elkaar in een kom en schep alles goed om tot een kleverige massa.
  • Schep de kleverige granola op de bakplaat en vorm met (eventueel licht vochtige) handen een pizzabodem van het mengsel.
  • Bak de granola pizzabodem 10 minuten in het midden van de oven en laat 'm minimaal 30 minuten afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Smeer de pizzabodem in met kwark en top de pizza af met vers fruit naar keuze.

Notities

*Bewaar de pizzabodem zonder toppings in de koelkast als je er langer van wilt genieten. Verdeel het fruit en de kwark pas vlak voor het serveren over de pizzabodem. 
Gang: ontbijt
Trefwoord: fruit, fruitpizza, granola, granolapizza, kidsproof, ontbijt, ontbijtpizza

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Granola fruitpizza

Join the Conversation

  1. Alice says:

    Superleuk! Ga ik maken! En mooie manier om van mijn gekochte granola af te komen. Zelfgemaakt is zoveel lekkerder!

  2. Marjon says:

    Hoi Sabine,
    Kan je de Granola fruitpizza ook maken als je geen oven hebt?

    1. Sabine Author says:

      Nee, je moet de bodem van de ‘pizza’ wel echt bakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close