GEZOCHT: Fans van Broodje Unox saus

Ieeeee, I’m so excited! Sommige campagnes zijn gewoon waanzinnig leuk om aan mee te werken en dit is er zo een. En het allerleukste is: ik heb deze keer jullie hulp nodig. Broodje Unox, je weet wel: die knapperige pistolets met Unox worst in combinatie met die goddelijke saus bestaat al sinds 1999 en al die jaren ben ik al fan. Na de eerste keer dat mamma een doos kocht van deze broodjes vroeg ik of ze die misschien iedere week uit de supermarkt mee wilde nemen. Geen geintje! Waar ik wel altijd van heb gebaald is dat de saus alleen maar bij pretparken en stadions verkrijgbaar was en alleen in combinatie met het Broodje Unox. En dat terwijl ik die saus het liefste overal bij wilde eten. Lieve lezers van OMF ik kan jullie vertellen dat na 17 (!) jaar Calvé dan eindelijk dé saus van Broodje Unox uitbrengt in een grote fles. HOERA!

Wist je dat…

 • Het allereerste Broodje Unox op de Floriade werd geserveerd?
 • Er in 2015 rond de 4 miljoen(!) consumenten een Broodje Unox hebben gegeten?
 • Er bijna 3.000 verkooppunten van Broodje Unox in Nederland zijn?
 • Broodje Unox, ondanks dat het voor mij een heel winters broodje is, het meest wordt verkocht in de zomermaanden?

Wil jij de eerste fles krijgen én een jaar lang gratis Calvé Broodje Unox saus?

Zoals je aan de titel van deze post al hebt kunnen zien ben ik (samen met Leonie) op zoek naar echte fans van het Broodje Unox. Of beter gezegd, eigenlijk ben ik vooral op zoek naar de fans van de saus waar ik het net over had. Eén van jullie heeft namelijk de kans om de allereerste fles saus te ontvangen. Én hij of zij ontvangt een héél jaar lang gratis Calvé Broodje Unox saus. Ik wil nog niet al teveel verklappen, maar de overhandiging van de eerste fles wordt natuurlijk wel leuk aangekleed en je komt naderhand niet met lege handen te staan. En uiteraard zijn Leonie en ik erbij.

Wat moet je doen?
Laat een comment achter onder dit artikel of stuur me een mailtje (sabine@ohmyfoodness.nl) en vertel waarom jij nou zo’n grote fan bent van Calvé Broodje Unox saus. Kleed het een beetje leuk aan: vertel een anekdote, deel een herinnering of grappige gebeurtenis.

Over ongeveer anderhalve week maken wij via onze social media kanalen de allergrootste Calvé Broodje Unox saus fan van Nederland bekend. Op 26 februari verblijden wij hem of haar met een feestje. En uiteraard deel ik over een paar weken nog een fijn recept met je waarbij ik Broodje Unox saus gebruik.

Wat is jouw leukste herinnering aan Broodje Unox?

broodje unox saus

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Calvé

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 390344164 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 390344164 1

Join the Conversation

 1. Marije says:

  Haha, wat fantastisch! Ik ken deze saus helemaal niet, maar ik kan me niet voorstellen dat ik hem niet lekker ga vinden. Worst en een speciale saus, omnomnom!

 2. Mijn herinnering aan de broodjes rookworst met saus zijn vooral de herinneringen aan de doos met broodjes, maar ZONDER worst en saus…
  Regelmatig kocht ik de Unox pakketten, tot ik erachter kwam dat mijn zoon, die in de horeca werkt en dus pas ’s nachts thuiskwam en trek had, moeders keukenkastjes opentrok.
  Hij had geen zin/tijd om de oven aan te zetten voor de broodjes, maar (vr)at de worstjes met saus gewoon zo op!!
  Met als resultaat dat wij tot n paar keer toe alleen de broodjes over hadden!
  Tja, dan heb je aan mij n verkeerde, ik kocht ze nog gewoon wekelijks, maar verstopte de dozen…
  Erg he…verstoppen voor je eigen kind…Hahaha ;-)

 3. Kelly says:

  Ohh wat tof! Laat ik dan maar mijn bekentenis doen.. altijd als ik een broodje unox neem bij een pretpark of dierentuin neem ik stiekem altijd een stuk of 10 extra zakjes mee.. lekker voor thuis hihi.

 4. Alinda Bikker says:

  Zo leuk, mijn zusje en ik hebben pas de broodje-unox-saus nagemaakt. We waren zo wanhopig dat het nergens te koop was, dat we van een oud doosje de ingrediëntenlijst van de saus hebben afgeknipt en dat ligt nu als ‘recept’ in de keukenlade. We waren als een kind zo blij toen bleek dat onze saus echt smaakte naar broodje unox saus :D Hij staat nu ook op een prominente plek in de koelkast, en als mn zusje bij mij is moeten we wel broodje unox maken! Ook lekker budget hoor, de saus koste bijna niets, als broodjes gebruiken we kleine afbakpistoletjes uit de supermarkt, en natuurlijk de rechte unoxworsten in plastic. Wij helemaal happy-de-peppie ;-)

 5. Aranka says:

  Jaaaa, dat ben ik! Vaak op events zoek ik als eerste de broodje Unox kraam en vaak krijg je er dan een los zakje met saus bij. Deze knijp ik helemaal uit, en het liefst die van mijn vrienden erbij. Als ik in een gekke bui ben wil ik nog wel eens letterlijk aan het zakje zuigen om de saus eruit te krijgen… Zegt genoeg toch?

 6. Marijke says:

  Misschien heel stom,maar ik heb deze saus nog nooit geproefd!Nu ben ik wel heel nieuwsgierig,maar omdat ik nog 2 weken vloeibaar moet eten kan ik het ook nog niet proberen!Help!!!,

 7. Mariel says:

  Ik doe ook maar eens een keertje mee.. Niet voor mezelf maar voor mijn zusje als verrassing. Mijn zusje is sowieso de aller, aller grootste fan van broodje Unox mét saus. Elke zomer gaan we festivals af; muziek, gezelligheid en drukte maar geen enkel festival is compleet zonder een broodje Unox! Liefst met de originele saus, namaak of vervangende saus, dat proeft ze meteen! Alle andere food kramen kan d’r niks schelen, het eerste wat ze doet is kijken of er een Unox kraam is. Momenteel is ze bezig met haar eerste demo die morgen uitkomt en daarmee hoopt ze natuurlijk zelf op een heleboel festivals in de toekomst te kunnen spelen! En in haar gitaarkoffer kan dan mooi een flesje saus mee voor backstage broodjes Unox ;-)

 8. Carolien says:

  Elke zaterdagavond zitten mijn dochters, schoonzonen en kleinkinderen bij ons aan tafel. Wlke week weer lastig om iets origineels te bedenken om te serveren. Da’s verleden tijd met een jaar lang broodjes Unox. De grooste fans van Nederland zitten nl. Bij mij thuis

 9. Patricia says:

  Eindelijk deze saus. Ik kocht de parket alleen voor het sausje. De broodjes deed ik altijd invriezen. Hopen dat ik nu deze saus wel kan eten aangezien ik veel sauzen niet meer kan eten

 10. Marcella says:

  Geen saus kan tippen aan deze. Zo perfect bij een heerlijke warme Unox rookworst, of, heel eerlijk, bij elk ander voedsel op deze planeet. Maar altijd maar zo’n klein ielig zakje voor je hele broodje. Hoewel ik intens geniet van elke hap, word ik tegelijkertijd ook altijd een beetje verdrietig omdat ik weet dat ik alle saus al op heb na de eerste 3 happen. Maar nu is hij er dan eindelijk: DE saus der sauzen in een fles! OMG een droom die uitkomt..

 11. Danielle says:

  OMG EINDELIJK!!!!

  Dit broodje EN de saus bij mijn oma leren eten, helaas aten mijn ouders dit nooit dus profiteerde ik er volop van bij mijn oma thuis! Nu ik samen woon staat een broodje Unox ook regelmatig op het menu, mijn vriend eet de saus niet dus nu bewaar ik de overige sausjes om bij een ander gerecht te eten! En dat is dus straks niet meer nodig! Hoe geweldig is dat zeg!

 12. Marnix Van Achter says:

  Ongelofelijk lekker !!! Als in in de Efteling ben, en dat gebeurt redelijk veel per jaar, moet ik dat altijd hebben… en mijn zoon van 10 ook.
  Is die ook ergens in Belgie te koop ??? Bij AH bijvoorbeeld ???

 13. IngeH says:

  Wat een letterlijk HEERLIJK nieuws.
  Vandaag weer op zoek naar een recept om deze saus zo goed mogelijk na te maken………
  En stuit op dit bericht.
  Maar waar te koop???
  Het is vandaag 03 maart, dus hoop deze info al bekend

 14. W.Tijink says:

  Waar is de saus te koop

 15. W.Tijink says:

  Waar is de saus te koop?

  1. Sabine Author says:

   In vrijwel iedere supermarkt!

 16. Astrid says:

  Broodje unox is vet lekker ben al zolang ik leef eet ik zo een 3x per week broodje unox en nu een fles van calve unox saus ontdekt en die laat ik niet staan als de grootste unox fan

 17. Nicky Butter says:

  Broodje Unox ja, Wat een leuke herinnering heb ik hier aan.
  Ik weet nog wel 3 jaar geleden dat ik in de winter efteling met mijn nichtjes, zus en moeder een broodje unox ging halen want dat hoort er natuurlijk bij.
  En daar moesten we natuurlijk even mee op de foto…. HUP unox muts op, broodjes in onze handen.Op het moment dat de foto werd gemaakt, viel natuurlijk weer MIJN broodje volledig op de grond.
  Ik keek naar de grond en daar lag hij dan, unox saus overal….. De lieve dame achter de kraam moest ontzettend hard lachen, en gaf mij voor de troost een nieuw broodje.Ik heb nog nooit een broodje zo stevig in mijn handen vastgehouden. Ik zal het nooit vergeten!

 18. adrianus says:

  waarom word er geen pepersaus meer gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close