Op YouTube kreeg ik laatst de vraag of ik wat vaker een soeprecept in mijn video’s wilde delen. Goede vraag wel, het is iets dat ik normaal gesproken nauwelijks doe. Wij zijn niet echt soepmensen en vaak zijn de recepten als ik ze maak zó simpel dat ik ze niet echt OMF-waardig vind ofzo. Maar goed, jullie wens is mijn bevel en vandaag deel ik een heerlijke groentesoep met je. Een geroosterde tomaat-paprikasoep, onwijs lekker en knettertjevol smaak. Ideaal als lunch of als bijgerecht voor het avondeten, op een hele makkelijke en snelle manier werk je namelijk een flinke lading groenten naar binnen. Deze soep is ideaal om restjes groenten mee op te maken dus doe dit ook zeker. Heb je nog courgette of aubergine liggen, voeg dit dan lekker toe aan de andere groenten op de bakplaat.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Geroosterde tomaat-paprikasoep
Ingrediënten
- 500 gr cherrytomaatjes
- 1 winterpeen
- 4 rode/oranje paprika's
- 1 rode ui - groot
- 2 teentjes knoflook
- 500 ml groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 1 flinke tl gerookt paprikapoeder
- verse basilicum
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Was alle groenten. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, de paprika's in grove stukken, de ui in partjes, de winterpeen in plakjes en plet de teentjes knoflook.
- Verdeel alle groenten in een evenredige laag over de bakplaat. Besprenkel de groenten met olie, peper, zout en gerookt paprikapoeder.
- Rooster de groenten in 30-40 minuten gaar.
- Schep zodra de groenten zijn geroosterd de paprika's van de bakplaat en verwijder de zwartgeblakerde velletjes.
- Doe de groentebouillon samen met de verse basilicum en alle geroosterde groentes in een pan en pureer het geheel tot een grove soep.
- Breng de soep desgewenst extra op smaak met peper en zout.
Ik ben dol op Tomaat-paprikasoep! Dit ga ik zeker proberen de komende tijd!
Dag Sabine.
Ik ben een man van 82 en kook graag.,ik heb gisteren jouw recept van de geroosterde paprika/ tomaat gebruikt om de soep te maken. Het volgende probleem heb ik gehad: na 40 minuten roosteren bleek het velletje van de Oranje paprika goed te verwijderen. Met de rode paprika’s lukte dat niet. Uiteindelijk heb ik de grroosterde rode paprika’s een aantal minuten in kokend water gelegd. Daarna met veel moeite en knoeiboel de velletjes er redelijk van af gekregen. Heb jij een oplossing voor mijn probleem.
Hallo Piet, een handige truc om het velletje van paprika te verwijderen is door de paprika’s na het roosteren direct 15 minuten luchtdicht te verpakken. In een plastic ziplockbag bijvoorbeeld, in een kom met plasticfolie of in een afsluitbaar bakje. Na een kwartier zou het velletje er zo af te halen moeten zijn.
Kan ik ook weet ik veel andere kleur paprika gebruiken