Ik vind dit zo’n feestelijke salade geworden, dat ik dit er echt eentje vind die je op tafel zet tijdens een etentje met vrienden of familie. Er zit namelijk heel veel in waardoor hij super smaakvol is, en alle smaken gaan heel goed samen. Erbij maakte ik een honing mosterd dressing die een kléin beetje scherp is, waardoor de salade nog een beetje pit krijgt. Verder bestaat de gezonde basis uit gebakken bloemkool en broccoli, een in stukjes gesneden en gebakken moot zalm, avocado, verse spinazie, kappertjes, verse dille en ook een beetje citroenrasp. En dat laatste geeft de boel ook nog een hele frisse smaak.
Kortom, makkelijk om te maken en lukt altijd want een rommeltje op een bord is hoe dan ook mooi om op tafel te zetten. Kan gewoon als bijgerecht en mocht je het lekker voor jezelf maken dan heb je aan dit recept genoeg voor zeker twee, misschien wel drie personen.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Gebakken bloemkool en broccoli salade met zalm en honing mosterd
Ingrediënten
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 200 gram broccoliroosjes
- een klont roomboter
- 300 gram zalm in blokjes
- een hand verse spinazie
- 1 avocodo in plakken
- 1 el kappertjes
- een paar takjes verse dille grof gehakt
- peper
- zout
- 1,5 el honing
- 1 tl grove mosterd
- 2 tl Dijon mosterd (scherp)
Instructies
- Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkool- en broccoliroosjes voor 3 minuten. Giet vervolgens af en verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
- Bak de roosjes totdat ze aan alle kanten een mooi bruin kleurtje hebben. Strooi een beetje peper en zout op de roosjes.
- Ondertussen bak je de zalm. Verhit de klont roomboter in een pan en wanneer de boter volledig gesmolten is, voeg je de blokjes zalm toe. Bak in korte tijd gaar.
- Maak de dressing door de honing met de twee mosterdsoorten te mengen.
- Maak nu de schaal op door de spinazie over de schaal te verdelen. Verdeel daarover ook de roosjes en de zalm. Daarna de plakken avocado, kappertjes en dille.
- Drizzle de dressing over de salade. Maak af met een beetje peper en zout.
Bokjes?
Oeps, het is aangepast!