Tijd alweer voor Foodblogswap nummer twee! Mocht je niet weten wat de Foodblogswap is dan kun je dit artikel even teruglezen. Deze keer werd de foodblog van Nick mij aangewezen om van te koken en omdat Nick net om de hoek komt kijken bij het foodbloggen was mijn keus beperkt, maar alsnog lastig. De recepten die al te vinden zijn op Written By Nick lijken me allemaal erg lekker maar mijn keus is uiteindelijk gevallen op Oreo Cheesecake truffels. Alleen die naam al… Neem het even in je op. Oreo… Cheesecake… Truffels. Ze smaken net zo goddelijk als ze klinken dus kijk gauw mee naar het recept.
Deze truffels zijn ontzettend makkelijk om te maken met maar drie hoofdingrediënten. Hier heb ik dan ook niets aan veranderd, maar de verhoudingen heb ik wél even aangepast. Op deze (mijn) manier leken ze me lekkerder én zijn ze zuiniger qua ingrediënten.
Wat heb je nodig? (20 stuks)
- 1 pakje Oreo’s (ik had een doos met 16 koekjes)
- 1 kuipje Monchou van 200 gram
- 200 gram melkchocolade
- optioneel: cacaopoeder
1. Verkruimel de Oreo’s maar zorg wel voor nog een aantal grove stukjes, dat maakt het lekker. Bovendien worden de koekjes in de koelkast straks toch zacht en kom je dus niet te zitten met gigantische chunks.
2. Doe de Oreo kruimels samen met de monchou in een grote kom en meng met een houten lepel goed door tot de kruimels goed vermengd zijn met de roomkaas.
3. Maak met behulp van je handen – het beste is om je handen even koud te maken onder de koude kraan – twintig balletjes van het mengsel en leg deze op een met bakpapier bekleed bord. Zet het bord minimaal dertig minuten in de koelkast om ervoor te zorgen dat de truffels stevig worden.
4. Smelt ondertussen vast de melkchocolade au bain marie en strooi wat cacaopoeder op een bord.
5. Haal de truffels met behulp van twee lepels door de gesmolten chocolade en wentel ze hierna direct door de cacaopoeder. Leg ze weer terug op het bord met bakpapier. Zorg ervoor dat je snel werkt, de warme chocolade doet de monchou smelten en dit zorgt ervoor dat de balletjes uit elkaar vallen. Dat wil je natuurlijk niet.
6. Zet het bord met de truffels wederom voor minimaal dertig minuten terug in de koelkast tot de chocolade gestold is.
Nogmaals: wauw wat was dit lekker. Ik heb er heel braaf maar twee (of drie) gehad en de rest is na het weekend meegegaan met Tim naar zijn werk. Ook bij zijn collega’s vielen deze Oreo cheesecake truffels héél goed in de smaak. Sowieso dat ik ze vaker ga maken, ik durf te wedden dat ze het op een feestje ook erg goed zullen doen namelijk. Een absolute topper dus deze zoete zaligheid van Nick. Bezoek zijn blog voor meer van dit soort fijne recepten.
Houd de site van Gail deze week trouwens ook in de gaten, zij kookt/koken deze week van OhMyFoodness!
Wil jij ook meedoen aan de Foodblogswap? Je kunt je opgeven via de Foodbloggers Facebookpagina.
Wat een heerlijk recept en zo makkelijk! Dit ga ik van het weekend zeker proberen!
Hmmmm, dit klinkt heerlijk! Die ga ik zeker maken :D
Oeh dit ziet er echt té lekker uit!!
GODDELIJK!
Omg wat heerlijk ziet dit eruit!
Klinkt heerlijk!
Oh wat ziet dat er heerlijk uit!
AH. Zo. Lekker!
Begin direct te watertanden!
Wauw dit klinkt echt goddelijk!!
Ik heb nog nooit oreo’s op dus ik heb geen idee hoe ze smaken, maar dit ziet er toch wel heel lekker uit!
O MY GOD. Moet dit maken. NU
Heerlijk, zo klaar en redelijk lang te bewaren (niet dat dat nodig is) Super dus !!
Dit recept is echt een groot succes! Heb al aan twee vriendinnen op hun verjaardag een zakje gegeven met deze truffels, en beide vinden ze erg lekker! Ook bij mijn familie vallen ze in de smaak, ze zijn er gek op :)
Nog een leuke cadeautip: Bij de action verkopen ze van die doosjes waar je cupcakes in kunt doen, daar zitten tien plastic zakjes in en labeltjes, receptenboekje, een leuk touwtje en cupcakevormpjes. In zo’n zakje heb ik de truffels gedaan en weggegeven, ziet er erg leuk uit!
Wat goed! Leuk om te horen dat ze zo in de smaak vallen. En bedankt voor de leuke tip.