Hoewel we de barbecue regelmatig aansteken voor lekkere vlees-, vis- en vegetarische gerechten, besteed ik eigenlijk niet zoveel aandacht aan toetjes van de barbecue. Maar jullie gaven aan dat hier wel vraag naar is dus ik dacht: aan de slag dan maar! Ik deelde al eens eerder een recept voor gegrilde perzik met vanillemascarpone en nog steeds is dit een favoriet zomerdessert van mij, maar deze wentelteefjes van de BBQ met chocoladedipsaus hebben zich ook in het favorietenlijstje geschaard.
Welk brood?
Wentelteefjes kun je in principe het beste maken met brood dat al wat ouder is. Omdat ik voor deze wentelteefjes van de BBQ het brood in in repen heb gesneden, is het wel ’t lekkerst als je kiest voor een brood dat je zelf nog moet snijden of brood dat al in dikke plakken is gesneden. Zo behoudt het brood een beetje textuur en, ook prettig, is het wat makkelijker om de wentelteefjes om te draaien als ze op de grill liggen.
Beboter voor je begint met grillen het barbecuerooster, smeer het bijvoorbeeld even in met een kwastje, om te voorkomen dat de wentelteefjes blijven plakken.
Chocoladedipsaus
Bij de wentelteefjes van de BBQ maakte ik een lekkere chocoladedipsaus. Deze dipsaus maakt het wat mij betreft helemaal af en zorgt ervoor dat ik dit recept direct geschikt vind voor Fastfood Friday. Bestrooi de nog warme, knapperige wentelteefjes met poedersuiker en dip ze daarna flink in de chocoladedipsaus… Genieten geblazen!
Wentelteefjes van de BBQ
Benodigdheden
- barbecue
- steelpan
Ingrediënten
- 150 ml melk
- 2 eieren
- 50 g kristalsuiker
- 1 el kaneelpoeder
- 4 dikke plakken brood - in repen
Chocoladedipsaus
- 200 g pure chocolade
- 25 g boter
- 100 ml slagroom
En verder
- poedersuiker
Instructies
- Doe de melk, eieren, kristalsuiker en kaneelpoeder in een kom en klop het geheel even om.
- Wentel de repen brood door het beslag en leg ze vervolgens op de grill. Grill de wentelteefjes aan alle kanten mooi goudbruin en knapperig.
- Doe de ingrediënten voor de chocoladesaus in een steelpannetje en verwarm dit al roerend tot de chocolade en boter volledig zijn gesmolten.
- Schenk de chocoladedipsaus in een kommetje en zet deze bij het bord met wentelteefjes. Bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker en serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.