Wentelteefjes van de BBQ
Met de barbecue kun je veel meer dan enkel vlees, vis of groenten grillen. Desserts kunnen er ook prima op gemaakt worden! Neem nou deze wentelteefjes van de BBQ met chocoladedipsaus. Het perfecte guilty pleasure dessert voor in de zomer.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: barbecue, bbq, chocolade, dessert, dipsaus, gegrild brood, toetje, wentelteefjes
Servings: 4 personen
- 150 ml melk
- 2 eieren
- 50 g kristalsuiker
- 1 el kaneelpoeder
- 4 dikke plakken brood - in repen
Chocoladedipsaus
- 200 g pure chocolade
- 25 g boter
- 100 ml slagroom
Doe de melk, eieren, kristalsuiker en kaneelpoeder in een kom en klop het geheel even om.
Wentel de repen brood door het beslag en leg ze vervolgens op de grill. Grill de wentelteefjes aan alle kanten mooi goudbruin en knapperig.
Doe de ingrediënten voor de chocoladesaus in een steelpannetje en verwarm dit al roerend tot de chocolade en boter volledig zijn gesmolten.
Schenk de chocoladedipsaus in een kommetje en zet deze bij het bord met wentelteefjes. Bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker en serveer direct.