Fastfood Friday: Sloppy Joe

Het staat al tijden op mijn to-make lijstje en sinds ik Fastfood Friday in het leven heb geroepen moest ik er toch echt maar eens aan beginnen: het maken van Sloppy Joe. Sloppy Joe is een typisch Amerikaans gerecht dat eigenlijk niet meer is dan een wit bolletje met bolognese saus. Volgens mij vindt vrijwel iedereen het ook lekker, je kunt er niet snel de mist mee in gaan. Vandaag deel ik mijn recept voor Sloppy Joe met je, lekker makkelijk.

Wat heb je nodig? (4 broodjes)

 • 4 witte bollen
 • 500 gram rundergehakt
 • 1 teentje knoflook
 • 1 ui
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1 theelepel chilipoeder
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 eetlepen tomatenpuree
 • peper en zout

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook kort aan.

2. Voeg vervolgens het gehakt aan de ui en knoflook toe en bak het rul tot het gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

3. Doe de tomatenblokjes en de tomatenpuree bij het gehakt en roer kort door. Breng op smaak met het paprikapoeder en de chilipoeder. Draai het vuur lager en laat de saus zachtjes pruttelen, net zo lang tot al het vocht is verdampt. Dit duurt een minuut of twintig.

4. Proef de saus en beslis voor jezelf of het nog extra kruiden of wellicht een beetje extra zout nodig heeft.

5. Snijd de witte bollen open en schep het gehaktmengsel op de broodjes. Top desgewenst af met een beetje kaas.

Ik garandeer je: het is een kliederboel om de Sloppy Joe te eten, maar neem van mij aan dat het wel erg lekker is. Ik vond de kaas een fijne toevoeging aan het broodje, ook al hoort het officieel niet. Serveer het broodje met een frisse salade en je hebt een heerlijk broodje als avondeten.

sloppy joe

sloppy joe2

Join the Conversation

 1. Sharmayne says:

  Die gaan we zeker even proberen! Ik zag ze op Pinterest ook al vaak voorbij komen.

 2. Sheela says:

  oh dat ziet er lekker uit! ik heb deze even opgeslaan x

 3. Sandra says:

  lijkt me niet echt gezond met zo’n wit broodje

  1. Anoniem says:

   Lijkt me niet echt iets dat iemand

  2. Yvette says:

   Dan neem je toch een volkoren bolletje ;) Ik ben ook niet van wit brood

 4. Waar is de worcestersaus dan die hoort ook in de sloppy Joe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close