Na bijna 10 jaar Ohmyfoodness en bijna 2.200 verschillende recepten zou je denken dat we zo’n beetje alles wel een keertje hebben gepubliceerd. En toch komen er soms dingen voorbij waarvan ik denk hè, hoe heb ik dat nou kunnen missen? Natuurlijk kun je eindeloos variëren met recepten maar zo af en toe blijkt dat we zelfs de meest voor de hand liggende recepten nog niet hebben gepubliceerd. Onion Rings bijvoorbeeld. Onlangs vroeg iemand me naar een recept hiervoor, een recept zónder bier en toen dacht ik wauw, waarom heb ik dat nog niet eerder gedeeld. Want ja, onion rings gefrituurd in bierbeslag zijn dan wel heel erg lekker maar zo’n flesje bier hoef je niet te gebruiken. Bij deze dus in Fastfood Friday een recept voor mega krokante onion rings zónder bier. Wil je wel bier gebruiken dan heb ik daar al een recept voor geschreven.
Onion Rings zonder bier
Benodigdheden
- Frituurpan of wokpan met neutrale olie
- keukenrol
Ingrediënten
- 4 grote uien - in ringen
- 500 ml karnemelk
- 300 ml bruiswater
- 300 g bloem
- 1 tl uipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
Instructies
- Klop alle ingrediënten met uitzondering van de uienringen tot een glad, dik beslag.
- Verwarm de frituurpan of olie in een wok naar 190℃.
- Wentel de uienringen door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie vallen.
- Frituur de onion rings een minuut of 5 tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat even uitlekken op een vel keukenrol en serveer vervolgens direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.