Ik geloof dat dit Mac & Cheese-recept het allereerste recept voor Mac & Cheese is dat ik deelde op Ohmyfoodness. Dat moet haast wel want dit recept dateert uit 2011, kun je het je voorstellen? In ieder geval was het recept dat ik toen deelde heel hard toe aan een upgrade. Wat foto’s betreft want oef, van de foto’s die toen bij het recept stonden kreeg je vooral géén zin om de keuken in te gaan – haha, maar ook qua recept kon het wel wat verduidelijking gebruiken. Inmiddels weet ik na 9 jaar foodbloggen dat de meeste lezers precieze aantallen willen, het liefst tot op de gram nauwkeurig. Met termen als ‘een halve cervelaat’ kom je niet meer zo ver want tja, hoe groot is de hele worst? En wat als je broodbeleg gebruikt? Kortom: tijd om het gerecht weer eens te maken en dan precies te noteren wat ik gebruik en wat ik doe. Zie hier het resultaat! Een nauwkeurig beschreven recept, dat ik overigens nog steeds nét zo lekker vind als in 2011 dus ik snapte direct weer waarom ik het recept toen met jullie wilde delen. Nu wel voorzien van foto’s waar je naar mijn idee wél trek van krijgt. Zachte, romige kaassaus, stevige cervelaatworst en een ultiem knapperig korstje om het allemaal af te maken. Dit is een fastfood friday naar mijn hart.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Mac & Cheese met cervelaat & champignons
Ingrediënten
- 125 gr spekblokjes
- 1 ui - in halve ringen
- 200 gr cervelaat - in reepjes
- 250 gr champignons - in plakjes
- 3 el bloem
- 50 gr boter
- 500 ml volle melk
- 150 gr mozzarella - geraspt
- 150 gr Parmezaanse kaas - geraspt
- 5 el paneermeel
- 300 gr pasta - bijv. Macaroni Grande
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200℃ en vet een ovenschaal (van ong. 20x30cm) in.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de spekblokjes en cervelaat tot deze vet beginnen vrij te laten.
- Voeg dan de ui en champignons toe en bak het geheel tot de champignons zacht zijn geworden.
- Smelt voor de kaassaus de boter in een steelpannetje en bak hierin de bloem zo'n 2 minuten aan.
- Voeg de melk toe en breng de saus al roerend aan de kook, net zolang tot de saus dikker begint te worden.
- Voeg dan de geraspte mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas toe en roer dit door tot de kaas is gesmolten.
- Giet de pasta af en schep hier het gebakken vlees en de champignons bij. Schenk de kaassaus in de pan en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout en schep de pasta in de ovenschaal.
- Schep de rest van de Parmezaanse kaas door het paneermeel en strooi dit over de bovenkant van de pasta in de ovenschaal.
- Bak de Mac & Cheese nog 25 minuten in het midden van de oven tot de bovenlaag lekker krokant is geworden.