Een van de eerste Fastfood Friday artikelen was gereserveerd voor de Kapsalon, zonder twijfel een favoriet fastfood gerecht van ons. Maar Lahmacun -dat ik tot voor kort nog niet eens zo vaak had gegeten- mag ik zo langzamerhand toch ook wel tot de top rekenen. Typerend voor de Lahmacun is het zachte deeg. Maar ik heb hier toch wel flink gecheat. Ik wilde het recept namelijk zo toegankelijk en snel mogelijk maken en daarom heb ik het deeg vervangen voor tortillawraps. En het was zo lekker dat ik nu het recept met je ga delen voor home made Lahmacun.
Wat heb je nodig? (4 stuks)
- 4 grote tortillawraps
- 200 gram rundergehakt
- 1 ½ blikje tomatenpuree
- 1 ui
- 1 kleine rode paprika
- 2 tomaten
- peper en zout
Toppings
- ijsbergsla
- tomaten
- augurk
- olijven
- feta
- komkommer
- ui
- knoflooksaus
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de tortillawraps even kort in de magnetron zodat ze zacht worden.
2. Snijd de paprika, de ui en de tomaat in kleine blokjes. Meng dit met het gehakt en de tomatenpuree en breng het geheel op smaak met peper en zout. Pureer alles met de staafmixer of in de keukenmachine tot het gehakt goed is fijngemalen.
3. Spreid een flinke eetlepel van de gehaktmix over de tortillawraps en leg deze voor een paar minuten in de oven zodat het vlees kan garen en iets warm kan worden.
4. Leg toppings naar keuze op de Lahmacun, schenk er knoflooksaus overheen en rol de wrap op. Het is handig om de onderkant van de rol in te pakken met een beetje aluminiumfolie, zodat de saus niet gaat lekken.
Ondanks dat de wrap misschien niet het echte Lahmacun deeg kan evenaren was het wel ontzéttend lekker, absoluut voor herhaling vatbaar en bijna niet zo lekker als ‘de echte’.
Nommm!
Lijkt me lekker!
Heerlijk!
Dit ga ik zeker eens maken!
Ziet er lekker uit! Maar je versie lijkt ook op een lekkere turkse pizza :D
Ik hou van lahmacun! Bij Action heb je trouwens van die lahmacun wraps (zonder vlees erop) volgens mij.
Hmm lekker! Makkelijk te maken ook :)
Ohh lekker! Deze ga ik onthouden x
Like! Keertje proberen.
Lekker! Het deeg voor de lahmacun is inderdaad niet zo gemakkelijk, mocht je het toch een keer willen proberen dan raad ik je de site van turksekok.nl aan.