Fastfood Friday: Krokante chickenwings uit de Airfryer met kerriedip

We zijn hier in huis dol op krokante kip. Sowieso zijn we dol op kip eigenlijk, maar als het velletje krokant is geworden of als we KFC-style kip maken genieten we er toch net even ietsjes meer van. Het leek mij een leuk experiment om eens te kijken of ik kip ook goed krokant zou kunnen krijgen in de Airfryer. Ik ging op zoek naar wat inspiratie en kwam tot de ontdekking dat bakpoeder een magisch ingrediënt zou zijn. Dát zou ervoor zorgen dat de kip echt krokant moest worden en verder eigenlijk niets. Klonk eigenlijk best ideaal want geen gedoe met hete olie, kip paneren, het maken van een bierbeslag of wat dan ook. Nee, gewoon even wentelen door bakpoeder en in de Airfryer stoppen. Leek mij een topper voor Fastfood Friday dus bij deze!

Mocht je geen Airfryer hebben dan kun je deze chickenwings gelukkig ook klaarmaken in de oven. Houd dan dezelfde temperaturen en baktijden aan. Mocht jouw Airfryer niet tot 220 graden Celcius gaan, kies dan voor de hoogste stand en kijk of de kip na het laatste tijdsblok gaar en krokant is. Is dit niet het geval, dan schuif je de kip gewoon nog wat langer terug.

krokante chickenwings uit de Airfryer

krokante chickenwings uit de Airfryer

5 van 3 stemmen

Krokante chickenwings uit de Airfryer

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Hoelang te bewaren direct serveren

Benodigdheden

  • Airfryer

Ingrediënten

Krokante chickenwings:

  • 1 kg chickenwings
  • 2 el bakpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout

Kerriedip:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el yoghurt of crème fraîche
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder

Instructies

  • Dep de chickenwings droog met een vel keukenrol.
  • Schep de knoflook- en uienpoeder en peper en zout door de bakpoeder.
  • Verwarm de Airfryer naar 120℃.
  • Wentel de chickenwings door het droge mixje; zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn met een dun laagje bakpoeder.
  • Leg de chickenwings op een bakpapiertje in de Airfryer. Zorg ervoor dat de chickenwings niet overlappen, je zult dus in meerdere etappes moeten bakken.
  • Bak de chickenwings 15 minuten in de Airfryer.
  • Verwarm de Airfryer dan naar 220℃ en bak de chickenwings nog eens 15-20 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn geworden.
  • Roer alle ingrediënten voor de kerriedip door elkaar en serveer deze bij de krokante chickenwings.
Collectie: Airfryer, Borrelhapjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

krokante chickenwings uit de Airfryer

Join the Conversation

  1. Mandy says:

    Superlekker en snel klaar! Mijn Airfryer kan niet warmer dan 200 graden, heb ze in totaal op het tweede blok 23 minuten erin gedaan. Overigens vonden we het wel wat zout, dus volgende keer zou ik geen zout toevoegen aan het bakpoeder. Maar dit komt zeker nog eens op tafel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close