Fastfood Friday: Gefrituurde lasagnebites

Ik kan het me voorstellen als je denkt: ehhh, wat? Gefrituurde pasta? Maar luister even want deze gefrituurde lasagnebites zijn namelijk ongelofelijk lekker. Je eet vast wel eens een bami-schijf, of niet natuurlijk maar je snapt waar ik heen wil, en eigenlijk is die bami ook gewoon een pastasoort. Voor deze warme snack heb ik lasagnebladen gebruikt. Deze zijn even voorgekookt, gehalveerd en vervolgens opgerold met een heerlijke vulling van ricotta, mozzarella en verse basilicum. Deze pakketjes heb ik gepaneerd en vervolgens in de frituur gemikt. Resultaat? Súper krokante snacks met een zachte en smeuïge vulling. Echt heel erg lekker! Om het lasagne-idee te versterken dip je deze snacks bij voorkeur in een lekkere tomatensaus. Je kunt hier zelf een sausje voor maken maar persoonlijk vind ik de blikjes Polpa van het merk Mutti goed genoeg. In zo’n blikje zitten alleen tomaten en een klein snufje zout en meer heb je ook echt niet nodig voor deze lasagnebites.

Gefrituurde lasagnebites

Gefrituurde lasagnebites

No ratings yet

Gefrituurde Lasagnebites

Opgerolde, gevulde lasagnebladeren die vervolgens worden gefrituurd. Resultaat: een héérlijke snack.
Porties20 stuks
Moeilijkheidsgraad makkeliijk
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Wachttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Waar te bewaren gepaneerd maar ongebakken in de vriezer
Hoelang te bewaren 3 maanden

Benodigdheden

  • vriezer
  • Frituurpan of wokpan met neutrale olie

Ingrediënten

  • 10 koelverse lasagnevellen
  • 400 g ricotta
  • 100 g mozzarellla - geraspt
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 10 g verse basilicum - fijngehakt
  • peper en zout
  • 3 eieren - losgeklopt
  • 75 g bloem
  • 100 g paneermeel/panko of een mix ervan
  • tomatensaus

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de lasagnevellen 2 minuten voor zodat ze zacht worden. Dit werkt alleen met koelverse lasagnevellen. Gebruik je gedroogde vellen, kook dan net zolang tot de pasta zacht is; ik gok een minuut of 10.
  • Laat de lasagnevellen afkoelen en snijd ze vervolgens over de lengte doormidden.
  • Roer de ricotta, mozzarella, knoflook, basilicum en wat peper en zout door elkaar.
  • Smeer de bovenkant van ieder reepje lasagnevel in met de ricottavulling en vouw de lasagnevellen vervolgens in drie keer op.
  • Leg de lasagnebites op een vel bakpapier en leg ze even een uurtje in de vriezer.
  • Verwarm ondertussen de hete olie naar een temperatuur van 190℃. Doe de bloem op een bord, de eieren in een kommetje en het paneermeel op een ander bord.
  • Wentel de lasagnebites door de bloem, vervolgens door de eieren en tot slot door het paneermeel. De lasagnebites die je nu niet wilt eten kun je gepaneerd invriezen.
  • Frituur de lasagnebites 5 minuten in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn geworden. Laat even uitlekken op een vel keukenrol en serveer direct.
Gang: tussendoortje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: borrelhapje, frituursnack, gefrituurde pasta, lasagnebites, partysnack

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gefrituurde lasagnebites

Join the Conversation

  1. Hi,

    Dat ziet er lekker uit, kan je de lasagne bites ook gewoon in een saus koken ipv frituren? Zoals je pasta zou maken in een pastasaus. En valt de vulling er niet uit?

    1. Sabine Author says:

      Nee, dat gaat niet werken ben ik bang. Je hebt echt dat beschermende laagje nodig om de vulling erin te laten zitten. Je zou eventueel wel de rolletjes in een ovenschaal kunnen doen en daar dan saus overheen schenken. Even in de oven en klaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close