Begin met het maken van de bolognese saus. Fruit hiervoor de knoflook en de ui in een diepe pan aan, tot de ui glazig begint te zien.
Voeg dan de tomatenpuree en oregano toe en bak dit al roerend 2 minuten mee.
Doe het gehakt in de pan en bak dit rul.
Schenk de tomato frito, gezeefde tomaten en balsamico-azijn in de pan. Voeg het laurierblaadje en de verse basilicum toe en breng de saus al roerend aan de kook.
Laat de bolognesesaus 30 minuten op laag vuur pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
Maak de bechamelsaus door de boter in een steelpannetje te smelten.
Voeg de bloem toe en bak deze mee tot een zanderig mengsel ontstaat.
Schenk al roerend de melk in de pan en roer dit door tot een klontvrije saus. Kook de saus 5 minuten tot deze is ingedikt. 
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de bechamel en roer net zolang door tot de kaas is gesmolten.
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Schep een lepel van de bolognese saus onderin de ovenschaal en verdeel hier de lasagnevellen overheen. Schep er een lepel bolognese saus op en dek weer af met lasagnevellen. Herhaal deze stap tot de bolognese saus en de lasagnebladen op zijn. Eindig met een laagje lasagnevellen.
Schenk de bechamelsaus over de bovenste laag lasagnevellen.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de bechamel.
Bak de lasagne in het midden van de oven in 25 minuten gaar.