Cruffins met Peer en Vanillesaus

Ik was eigenlijk helemaal niet bekend met cruffins, totdat ik het lekkere recept van Sabine voorbij zag komen. Maar toen realiseerde ik me dat ik ze wel degenlijk eens gegeten had. In IJsland namelijk, mét Sab! Ik vond ze er toen vooral heel mooi uitzien en súperlekker, maar had geen idee dat dat dus cruffins waren. Hoe dan ook, het is een mix van een croissant en een muffin. Croissant deeg, muffin vorm. En hoewel die variant van Sabine met Nutella me echt heerlijk lijkt, en die in IJsland met kaneel ook góddelijk was, zijn deze cruffins met peer en vanillesaus ook een aardige guilty pleasure hoor. En als het aan mij ligt heb je bij deze ontbijtgebakjes nooit genoeg vanillesaus, dus serveer het er vooral bij zodat je bij iedere hap nog wat extra saus kunt nemen.

Voordeel van deze lekkere bollen; ze zijn mooi om te zien en lijken misschien in gewikkeld om te maken, maar dat is absoluut niet het geval. Beleg een rol croissantdeeg, rol de vellen op, snijd ze in de lengte doormidden en rol vervolgens als een slakkenhuis op. Supersimpel, heel fijn resultaat.

Cruffins met Peer en Vanillesaus ST

No ratings yet

Cruffins met Peer en Vanillesaus

Porties6 stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten

Benodigdheden

  • Muffinvorm voor 6 muffins

Ingrediënten

Cruffins

  • 6 vellen croissantdeeg uit de koeling
  • 25 gram roomboter
  • 3 tl lichtbruine basterdsuiker
  • 2 (redelijk rijpe) peren in dunne plakjes gesneden of geschaafd (met een dunschiller gaat dit makkelijk)
  • 2 el amandelschaafsel geroosterd

Vanillesaus

  • Zie het recept van Sabine, link hieronder in de instructies.

Instructies

Cruffins

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvorm in met een beetje boter.
  • Open de verpakking van het croissantdeeg en rol het deeg uit. Verdeel in drie rechthoekige plakken en druk de diagonale geperforeerde lijn in iedere plak deeg dicht.
  • Smelt de roomboter en smeer iedere plak deeg in met een laagje boter. Verdeel vervolgens de basterdsuiker over de drie plakken deeg. Houd aan de lange zijde 1cm vrij zodat je de rol straks goed dicht kunt plakken/knijpen.
  • Leg nu op iedere plak deeg een laagje van de dunne plakjes peer. Zorg ervoor dat de plakjes niet te dik zijn, want dan gaat het oprollen lastiger. Houd aan de lange zijde 1cm vrij zodat je de rol straks goed dicht kunt plakken/knijpen.
  • Rol nu de vellen deeg vanaf de lange zijde op en knijp goed dicht. Snijd in de lengte doormidden en rol iedere sliert deeg op als een slakkenhuis en doe ze in de muffinvorm.
  • Schuif de muffinvorm in de oven voor 20 minuten.

Vanillesaus

  • Maak terwijl de cruffins in de oven staan de vanillesaus naar het recept van Sabine.
  • Wanneer de cruffins klaar zijn serveer je ze met wat vanillesaus er overheen, en wat van het geroosterde amandelschaafsel.
Gang: nagerecht, ontbijt, tussendoortje
Trefwoord: croissant, cruffins, muffin

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Cruffins met Peer en Vanillesaus Pinterest

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close