Bladerdeegrol met ei, spinazie en feta

Wie zegt dat banketstaven alleen in de decembermaand mogen? Ik vind namelijk van niet want gedurende het hele jaar kun je er onwijs lekkere dingen van maken en vandaag deel ik een Paasvariant met je. Deze Bladerdeegrol met ei, spinazie en feta past perfect bij de paasbrunch en je tovert hem in een handomdraai op tafel. De kleine moeite die je ervoor doet vertaald zich gelukkig niet in de smaak, want die is dik in orde.

Wat heb je nodig? (1 staaf van ± 25 cm)

  • 1 vel vers bladerdeeg
  • 300 gram bladspinazie
  • 3 eieren + 1 extra
  • hoeveelheid Feta naar wens
  • pijnboompitjes
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Rol het vel bladerdeeg uit op het bakpapier.

3. Breek 3 eieren in een kommetje en kluts ze samen met een beetje peper en zout.

4. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de spinazie tot het begint te slinken. Voeg de geklutste eieren toe en blijf omscheppen zodat het ei zich goed verdeeld. Laat het ei in een paar minuten stollen.

5. Voeg de Feta toe en schep dit nog even om.

6. Verdeel het mengsel in een lange strook over het midden van het vel bladerdeeg. Strooi pijnboompitjes (hoeveel je wilt) over het spinazie-mengsel en rol het bladerdeeg vervolgens op.

7. Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegrol met een losgeklopt ei en strooi hier nog wat extra pijnboompitjes overheen.

8. Bak de bladerdeegrol in het midden van de oven in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar.

9. Laat de rol iets afkoelen voordat je hem in stukken snijd.

Bladerdeegrol met ei, spinazie en feta

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Wat een leuk idee en helemaal niet moeilijk!

  2. Ellen says:

    Ooh, klinkt zo lekker! Lijkt me inderdaad perfect voor met Pasenn!

  3. Dit moet ik uitproberen! Dat ziet er onwijs lekker uit! Ik maakte dit al alleen dan zonder de ei dus die ga ik er nu zeker aan toevoegen! Bedankt voor de tip!

  4. Ziet er weer heerlijk uit! Ik ga hem eens proberen te maken met ricotta in plaats van Feta.

    1. Sabine Author says:

      Dat lijkt me ook erg lekker!

  5. Laura - Dagelijkse hap says:

    Al mijn favoriete ingrediënten in één recept?! Dit moet ik gaan maken!!

  6. Linda Delichef says:

    Dit klinkt heel lekker. Ideale combinatie!

  7. Sandra says:

    Aaah dit lijkt me heerlijk! Ik hou van feta en spinazie! Alleen jammer dat ik hele erge buikpijn krijg van bladerdeeg. Weet je misschien een alternatief daarvoor?

    1. Sabine Author says:

      Probeer het eens met filodeeg, dat kun je hier ook prima voor gebruiken :)

  8. Mijn kleine geheimpjes says:

    Mmm, deze ga ik eens maken. Ziet er verrukkelijk uit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close