Halloween komt eraan en hoewel dit feest niet zo uitgebreid wordt gevierd in Nederland, vinden we het wel heel leuk om er wat aandacht aan te besteden op OMF. Maandag zag je de Halloween-cakepops, vandaag deze bladerdeegmummies, die natuurlijk ook leuk zijn om te maken voor een feestje (eventueel met griezelthema). Bladerdeeg en knakworst is eigenlijk altijd wel een goede combinatie, vandaag laat ik je een wat creatievere versie zien!
Wat heb je nodig? (10 mummies)
- Een blikje knakworstjes (10 stuks)
- 3 blaadjes bladerdeeg
- Sausjes om te dippen (zoals mosterd en ketchup)
Zo ga je te werk:
1. Verwarm je oven voor op 200 °C en ontdooi de velletjes bladerdeeg.
2. Snijd het bladerdeeg in dunne (heel dunne) reepjes, waarschijnlijk is het meer dan je nodig hebt, ik had 2,5 velletje nodig.
3. Droog de knakworstjes af met een keukenpapiertje en wikkel de reepjes bladerdeeg om het worstje heen. Zorg dat je aan een van de uiteinden een stukje ‘bladerdeeg-vrij’ houdt. Hier komen de oogjes.
4. Leg de mummies op een bakplaat met bakpapier. Maak nu van restjes bladerdeeg kleine bolletjes, druk ze een beetje plat en druk ze in de openingen op de worstjes.
5. 10-12 minuutjes in de oven en klaar zijn je mummies!
Wat ziet dit er onwijs tof en lekker uit.
Haha zo leuk! Ik lust zelf geen knakworstjes, maar ik ga dit wel een keer voor mn broertje maken!
Dat ziet er dus zo schattig uit zeg! :D
Die zien er super leuk uit!
Super leuk!! Ik zag deze ( en nog zoveel meer ideetjes) op Pinterest voorbij komen, alleen heb ik dan nooit zin om het te maken. Maar het ziet er echt super leuk uit! Ook voor een kinderfeestje.
yammie, ik maak ook vaak knakworst in bladerdeeg. Echt heerlijk!! Dit is leuk om te doen als je kids hebt. Of gewoon als je een feestje geeft.
Oh wauw, dit ziet er supergoed uit!
Zo leuk!
Die zien er echt heel leuk en lekker uit
Ze zijn echt super leuk geworden!
Haha zo tof! Echt een leuk idee, vooral de kiddo’s zullen het leuk vinden.
Dit ziet er schattig uit!
Leuk als een snack op een feestje!
kan ik ze een dag van te voren maken, of zien ze er dan niet meer lekker uit? En hoe bewaar ik ze dan?
Dat kan, maar ze zijn wel minder lekker omdat het deeg hierdoor zacht wordt en vaak wat bleekjes uitslaat. Bewaren doe je in de koelkast.
super leuk!