Bill’s Pittig gebakken rijst met varkensgehakt

Een paar weken geleden reviewde ik het nieuwste kookboek van de Australische kok Bill Granger: Easy. Ik was er toen al laaiend enthousiast over en natuurlijk kon het dan ook niet lang op zich laten wachten alvorens ik eruit zou koken. Het gerecht dat ik je nu ga laten zien, pittig gebakken rijst met varkensgehakt is een heel toegankelijk gerecht. Het is makkelijk om te maken (duh, Easy…), vereist geen wonderbaarlijke kooktechnieken en ook geen ingewikkelde ingrediënten. Wel is het erg lekker en een prima gerecht voor een doordeweekse avond.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram half om half gehakt
  • 1 prei
  • bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 300 gram Pandanrijst
  • gefruite uitjes
  • 2 eieren
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

1. Hak de knoflook en de rode peper fijn. Kook ondertussen vast de Pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mocht je nog rijst over hebben van de vorige dag, gebruik dat dan. Dat zou eigenlijk nog beter zijn.

2. Verwarm een beetje zonnebloemolie in een wok en fruit hierin de knoflook en de rode peper. Voeg hierna het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met peper en zout. Voeg hierna ook de prei toe en roerbak net zo lang tot de prei gaar is.

3. Verhit in een koekenpan nogmaals wat olijfolie en klop de eieren in een kommetje los. Maak van ieder ei een zo dun mogelijke omelet. Rol de omelet vervolgens helemaal op en snijd er dunne reepjes van.

4. Voeg zodra het gehakt gaar is de rijst toe. Schep goed om en laat nog even bakken.

5. Schep de pittig gebakken rijst met varkensgehakt op een bord en strooi hier de gefruite uitjes overheen. Serveer de omeletreepjes ernaast en serveer er desgewenst nog grof gesneden bosui bij.

pittige gebakken rijst

pittige gebakken rijst

Bekijk hier alle rijst recepten van OMF.

Join the Conversation

  1. Joyce says:

    lijkt me erg lekker! Zijn kookboek staat absoluut op mijn wishlist.

  2. Oh oeps, op de eerste foto dacht ik dat je er friet bijgemaakt had. Vond het al een vreemde combinatie. Maar met ei lijkt het me inderdaad erg lekker!

  3. priscilla says:

    Klinkt goed. Maar het lijkt me zoveel voor 2 personen. 300gr rijst en 300gr gehakt.

    1. Sabine Author says:

      Leftovers kun je prima bewaren!

  4. Werner says:

    Is het varkensgehakt (zoals in de titel) of half-om-half (zoals in de ingrediëntenlijst)?

    1. Sabine Author says:

      Kan voor dit recept beide.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close