Bespaar met Jamie

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ’s werelds bekendste tv-kok Jamie Oliver wederom met een nieuw kookboek op de markt is gekomen. Alweer inderdaad want het lijkt alsof het slechts twee maanden geleden is dat Jamie’s 15 Minute Meals verscheen. Volgens Jamie is zijn nieuwste boek Bespaar met Jamie –Save with Jamie- tot stand gekomen door de fans. Er was vraag naar goedkope en smaakvolle maaltijden voor zowel de doordeweekse dag als in het weekend. En de goedlachse Jamie zou zichzelf niet zijn als hij niet aan al onze wensen zou voldoen en zie hier het resultaat: een nieuw kookboek bomvol lekkere, kleurrijke en budgetvriendelijke recepten. Tijd voor een kijkje in het boek.

Vrolijke, gezellige recepten voor nog geen € 1,65 per persoon zonder dat je inlevert op smaak. Dat is de filosofie die als een rode draad door het hele boek heen loopt. De hoofdstukken zijn onderverdeeld in de hoofdingrediënten zoals we wel vaker bij Jamie zien. Handig, want zo kost het je een stuk minder tijd om een bepaald recept op te zoeken en kun je aan de hand van je koelkast- of vriezerinhoud direct op zoek naar een passend recept. Die koelkast en vriezer spelen overigens een vrij belangrijke rol in Bespaar met Jamie. Jamie neemt je mee in zijn koelkast en vriezer en vertelt je wat hij onmisbare producten vindt. Producten die je eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben om een gerecht mee op smaak te brengen of op te fleuren. En niet geheel onbelangrijk: de ruimte heb je nodig om kliekjes in te bewaren want aan weggooien doen we niet.

De recepten zelf zijn allemaal lekker toegankelijk. Geen fancy ingrediënten, het is niet nodig om tien supermarkten af te lopen voor één gerecht en ook de niet-thuiskoks kunnen hun ei prima kwijt. Waar budgetmaaltijden vaak al vrij standaard lijken te zijn (spaghetti met tomatensaus bijvoorbeeld), bewijst Jamie het tegendeel. Wat denk je van een Pasta Carbonara met vis of een groentekorma met bloemkool en rijst. Genoeg variatie en voor ieder wat wils.

Naast 120 verrassende recepten worden ook de nodige tips gedeeld om zo budgetvriendelijk mogelijk met eten om te gaan. Hoe haal je het uiterste uit een kippetje, hoe kun je verstandig inkopen doen en hoe kun je met slechts één product zoveel mogelijk gerechten maken. Handig!

safe with jamie

safe with jamie

safe with jamie

safe with jamie

safe with jamie

safe with jamie

safe with jamie

Zijn er dan helemaal geen minpunten aan dit nieuwste boek van Jamie? Jawel, ik kan er slechts een verzinnen en dat is dat dit boek heel Engels is. En met Engels bedoel ik dat er rekening is gehouden met Engelse producten en ingrediënten. Lamsvlees bijvoorbeeld is bij ons in Nederland alles behalve budget en je zou het gerecht met minstens acht personen moeten delen wil je uitkomen op een bedrag van € 1,65 per persoon. Niet alles is even budget als Jamie ons doet geloven dus. Hoewel dat nu juist een cruciaal punt is in het hele boek, durf ik het stiekem wel door de vingers te zien. Ook Bespaar met Jamie is namelijk weer een heerlijke toevoeging aan de Jamie Oliver kookboeken reeks.

Bespaar met Jamie is onder andere online te koop en bij diverse boekwinkels voor € 29,95.

Join the Conversation

 1. Het boek heet in het Engels ‘Save with Jamie’, niet safe. Lijkt me een leuk boek!

  1. Sabine Author says:

   Oh wat een stomme typfout. Bedankt voor het opmerken!

 2. Maura - YLT says:

  Wauw, ziet er goed uit zeg! Echt iets voor mij, want mijn boodschappen zijn vaak rond de 15€ pfoe

 3. Joyce says:

  Hij staat bovenaan mijn wishlist. Ik hoop dan ook dan mijn hubby mijn blog goed leest haha!

 4. Daniëlle says:

  Het lijkt me zo’n fijn kookboek! Wil ‘m ook graag hebben :)

 5. MySimplySpecial says:

  Wat een keuk boek weer!

 6. Jolanda says:

  Jammer dat hij qua budgettering, en daar ging het juist om dacht ik, niet echt goed bezig is. Ik heb een tijdje als vrijwilliger bij de voedselbank gewerkt en dan merk je dat je met meer creativiteit voor de dag moet komen om ook nog een voedzame maaltijd op tafel te zetten. Jammer genoeg kom je dan gezinnen tegen waar 1.65 pond per persoon gewoon een luxe is.

  1. Sabine Author says:

   Ik moet zeggen dat hij met maaltijden onder de € 1,65 best budget bezig is, ik denk namelijk dat de middenklasse hier best mee uit de voeten kan. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen maar ik denk dat het lastig is om iedereen tevreden te stellen.

   Had het wel toffer gevonden als hij zijn hoofdstukken had ingedeeld in budgetten: recepten onder een euro, onder drie euro etc. Wellicht dat hij dan wel iedereen had kunnen aanspreken met het boek!

  2. vinnie says:

   als er de hele dag gerookt moet worden……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close