Ik ben dól op Hollandse kazen en als ik op vakantie in het buitenland ben, is dat stiekem ook wel echt iets dat ik mis. Een vers Frans croissantje of baguette vind ik toch het lekkerst met een plakje Jong Belegen kaas en blokjes Hollandse kaas op de borrelplank horen er eigenlijk wel bij. Zoals jullie weten werk ik dit jaar samen met Weydeland Kaas en ter gelegenheid van de zomer bedacht ik deze kaasplank voor de zomer. Want ook op warme dagen kun je prima kaas eten en wist je dat kaas die je bij de kaasboer koopt ook vacuüm kunt laten verpakken zodat hij langer houdbaar blijft en je hem dus mee kunt nemen naar je vakantiebestemming? Tippie van flippie.
Wat leg je op een kaasplank voor de zomer?
Tijdens de wat koudere maanden ben ik helemaal pro kaasdips, toastjes, plakjes worst en wat warme gerechten op de borrelplank, maar tijdens de zomermaanden mag het allemaal wel wat frisser. Ik koos vier soorten Hollandse kaas voor de kaasplank voor de zomer die heel smaakvol zijn en die ook een fijne afwisseling zijn tussen stevig en wat frisser:
- Weydeland Flinck: de oudste kaas op de plank. Perfect om in blokjes te snijden en deze wordt ook wat minder snel zacht als het warm is. Deze kaas heeft lekkere zoutkristallen die je goed proeft.
- Zomerse boerderijkaas: echte kruidige zomerkaas. Zacht van smaak, afkomstig van de boerderij en voorzien van rozemarijn, tomaat en bieslook.
- Chevretta fenegriek: een zachte geitenkaas met een heerlijk kruidige smaak van fenegriek.
- Bon Repas gatenkaas: gatenkaas van de boerderij met echt grote gaten en een stevige smaak.
Ik kleedde het geheel aan met wat frissere ingrediënten die allemaal makkelijk mee te nemen zijn afgesloten bakjes en/of in de koeltas:
- Vleeswaren
- Plakjes komkommer (er gaat niets boven de old school borrelsnack van een blokje Hollandse kaas met een plakje komkommer vind ik, hahaha)
- Tomaten
- Druiven
- Tomatencrackertjes
- Gemengde noten
Héérlijk en zoals je ziet valt het ook bij de kleintjes in de smaak.
WIN!
Wat nou leuk is: als jij deze of volgende week Weydeland kaas koopt bij de kaasboer, dan krijg je GRATIS een koeltas bij de kaas. Ideaal, want zo kun je jouw Hollandse kaas dus ook meenemen op vakantie. Zeker als je de kaas nog even vacuüm laat verpakken.
Daarbij heeft Weydeland een super leuke winactie in het leven geroepen:
- Maak een leuke foto met/van de Weydeland koeltas en plaats deze op Instagram;
- Tag @weydelandkaas in de foto en maak kans op een GEVULDE koeltas t.w.v. €25,-
Meedoen kan t/m 26 augustus.
P.S: heb je nou geen kaasboer in de buurt, er zijn tegenwoordig ook online verkooppunten waar je Weydeland Kaas kunt scoren. Check hier het volledige overzicht.
Kaasplank voor de zomer
Benodigdheden
- 1 borrelplank
- diverse kommetjes
- kaasmesjes
Ingrediënten
- Weydeland Flinck
- Zomerkaas
- Chevretta fenegriek
- Bon Repas boeren gatenkaas
- druiven
- plakjes komkommer
- tomaatjes
- vleeswaren
- crackertjes
- gemengde noten
Instructies
- Zorg ervoor dat je de kaas laat vacumeren bij de kaasboer als je van plan bent de kaas + borrelplank mee te nemen.
- Snijd de kazen in blokjes en verdeel deze samen met de rest van de ingrediënten over de borrelplank.
- Serveer de crackertjes en gemengde noten in bakjes erbij.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Nu lunchen met een speltbroodje met de zomerse boerderijkaas, heerlijk. Maar bij mijn kaasboer geen koeltas meer te krijgen…..
Aah, dat is jammer – dan zijn ze heel hard gegaan!