Jaaaa hoor, zodra de zon weer begint te schijnen krijg ik zin in frisse taarten, no bake taarten, fruit etc. Deze kwarktaart met mango en passievrucht doet je direct zin hebben in de zomer en het fijne is: de taart is perfect om te eten als ontbijt. Met een bodem van granola en niet al teveel suiker is het een prima start van de dag. Ik weet wel wat ik op tafel ga zetten tijdens het paasontbijt… Wedden dat deze kwarktaart als eerste op is?
Ik wil nog even een disclaimer geven over het gebruik van gelatine: in al onze recepten vertelden we je dat je de blaadjes gelatine na het weken goed moet uitknijpen. Dit is de manier waarop wij het hebben geleerd en waarop we het iedereen zien doen. Recentelijk las (of zag, ik weet het niet meer precies) dat dit eigenlijk onzin is. Vaak voeg je namelijk na het weken de gelatine aan een vloeistof in een pannetje toe om de gelatine te laten smelten. Je knijpt dus eerst de vloeistof eruit om er vervolgens weer vloeistof aan toe te voegen… Ja, beetje raar inderdaad. In dit recept knijpen we de gelatineblaadjes dan ook niet uit na het weken. Het bleek dat dit ook geen gevolgen had voor het resultaat. De taart was namelijk precies goed! Niet te stijf maar juist lekker romig en zacht. En tóch bleven de punten na het aansnijden mooi.
Mocht je nog wat meer kwarktaart-inspiratie willen: we hebben op OMF al best wat recepten gedeeld. Maar stiekem is deze toch wel het allerlekkerst.
P.S: kies voor de bodem van deze kwarktaart met mango en passievrucht vooral de granola die jij het lekkerst vindt. Er zijn geen regels.
Kwarktaart met mango en passievrucht
Benodigdheden
- 1 springvorm van 24 cm doorsnede
Ingrediënten
- 12 blaadjes gelatine
- 1 banaan
- 200 g granola
- 5 el honing
- 1 kg Franse kwark
- 4 el honing
- 1 mango - gepureerd
- sap van 1 limoen
- 50 g passievrucht
Toppings
- rood fruit
- kokos
Instructies
- Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Laat de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water weken.
- Prak de banaan tot een papje en voeg hier de granola en 5 el honing aan toe. Schep het geheel goed om tot een plakkerig geheel.
- Stort de bodem in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
- Roer de Franse kwark met de honing en de helft van de gepureerde mango los.
- Smelt 10 blaadjes van de geweekte gelatine in een steelpannetje en roer dit door het kwarkbeslag.
- Schenk het kwarkbeslag in de springvorm en zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Doe voor de topping het limoensap, de rest van de mango en de passievrucht in een steelpannetje. Voeg hier twee blaadjes gelatine aan toe en verwarm het geheel tot de gelatine is gesmolten.
- Schenk het fruit over de bovenkant van de kwarktaart en zet de taart nog eens minimaal een uur in de koelkast zodat alles kan opstijven.
- Decoreer de taart met rood fruit en geraspte kokos.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.