Net als alle kinderen, zijn ook die van mij DOL op ijsjes. Sowieso dol op zoetigheid trouwens want ook cheesecake werken ze in no-time naar binnen. Toen ik ze verraste met deze cheesecakeijsjes was het feest dan ook compleet. Taart en ijs in een? JAZEKER, het kan allemaal!
Zoals je wellicht al verwacht hebben deze cheesecakeijsjes wel even wat van je tijd nodig. Net als bij een normale cheesecake moet de taart hier namelijk ook eerst helemaal opstijven voordat je er ijsjes van gaat maken. Dat maken van ijsjes is overigens niet heel ingewikkeld; het enige dat je daarvoor nodig hebt zijn ijsstokjes, chocolade en sprinkles naar wens. En daar komt gelijk de kinderarbeid om te hoek kijken (geintje natuurlijk!); het versieren van de ijsjes kun je lekker aan de kinderen overhouden! Perfecte bezigheid voor deze voorjaarsvakantie als je het mij vraagt. En hoe leuk is het als de kindjes een paar uur later de ijsjes die ze zelf hebben gemaakt mogen opeten. Feestje compleet toch?
Mocht je helemaal geen zin hebben om echt ijsjes te maken dan kun je natuurlijk ook doen alsof. Dan sla je de stap van het invriezen gewoon over en serveer je de puntjes cheesecake met een stokje erin. Pas wel op dat de cheesecake dan niet van de stokjes afschuift!
Wil je de cheesecakeijsjes wat spectaculairder maken, volg dan een van onze andere cheesecakerecepten. In principe kun je iedere (gebakken) cheesecake als basis voor de ijsjes gebruiken.
Cheesecakeijsjes
Benodigdheden
- 1 springvorm van min. 24 cm
- ovenschaal met 1 cm water
- elektrische (hand)mixer
- 14 ijsstokjes
Ingrediënten
Cheesecake
- 200 g Digestives
- 50 g boter - gesmolten
- 600 g naturel roomkaas
- 100 g kristalsuiker
- 2 tl vanillearoma
- 1 el maizena of bloem
- 125 g crème fraîche
- 3 eieren
- 1 eidooier
En verder
- 500 g chocolade naar wens
- sprinkles, gehakte nootjes, discodip etc.
Instructies
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte. Zet de schaal met water onderin de oven.
- Verkruimel de Digestives en schep de koekkruimels door de gesmolten boter. Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met een lepel.
- Klop de roomkaas met de kristalsuiker, vanille-aroma, maizena en crème fraîche tot een glad beslag.
- Spatel vervolgens rustig een voor een de eieren en tot slot de eidooier door het beslag.
- Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake in 75 minuten gaar.
- Doe de oven uit, zet de deur op een kiertje. Laat de cheesecake nog één uur in de oven staan. Koel de cheesecake volledig af op het aanrecht.
- Dek de springvorm af met plasticfolie en laat de cheesecake minimaal 6 uur of een nacht in de koelkast opstijven.
- Snijd de cheesecake zodra deze volledig is opgesteven in 14 punten en duw in iedere punt een ijsstokje. Leg de cheesecakepunten met het stokje erin minimaal 2 uur in de vriezer.
- Smelt de chocolade au-bain marie en dip de bevroren cheesecakes in de chocolade. Laat de chocolade iets hard worden en verdeel vervolgens de gewenste decoratie over de ijsjes.
- Serveer de ijsjes direct of bewaar in de vriezer.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.