Caesar Salad koppelen aan Fastfood Friday, ik snap dat je wenkbrauwen daar een beetje van omhoog gaan. Maar hear me out! Voor deze super lekkere wraps heb ik de kip namelijk voorzien van een krokant jasje en het vlees gefrituurd. Daarbij heb ik uiteraard de hele wrap ingesmeerd met mayonaise en ook flink wat Parmezaanse kaas gebruikt waardoor deze wraps direct een stuk minder healthy zijn dan je aanvankelijk wellicht dacht. Caesar Salad wraps dus, in een iets guiltier jasje.
De basis van de Caesar Salad
Laat ik direct even met een disclaimer beginnen want mijn Caesar Salad is niet per se klassiek te noemen. Zo gebruik ik nóóit ansjovis in mijn Caesar Salad maar kies ik liever voor spek en maak ik mijn croutons altijd van een Italiaanse bol. Mijn favoriete Caesar Salad is deze die ik ooit een keertje maakte met Monique samen. Sindsdien is deze variant een van mijn favorieten.
Voor de wraps heb ik het geheel een beetje omgebouwd. Het krokante jasje van de gefrituurde kip vertegenwoordigd de croutons in de salade en de ei heb ik even achterwege gelaten omdat de wraps van zichzelf al vullend genoeg zijn.
Hoewel je gefrituurde kip doorgaans nooit zo goed kunt bewaren, moet ik toegeven dat ik deze wraps zelfs na twee dagen in de koelkast nog erg lekker vond. Ok, de kip is dan bij lange na niet meer zo krokant als wanneer het direct uit de hete olie komt, máár mocht je nou in tijdsnood zitten dan kun je de wraps dus prima bewaren en eten op een later moment. Mocht dit het geval zijn, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de kip gewoon te bakken in plaats van te frituren.
Zorg er in ieder geval voor dat je kippendijen gebruikt voor deze wraps en geen kipfilet. Het vlees van de dijen is namelijk een stuk malser!
Caesar Salad wraps met gefrituurde kip
Benodigdheden
- frituurpan of wok met olie
- vel bakpapier
- vleeshamer of deegroller
- vel keukenrol
Ingrediënten
- 400 g kipdijfilet
- 1 ei
- 50 g bloem
- 75 g panko
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 1 tl uienpoeder
- 12 plakjes ontbijtspek
- 6 tortillawraps
- 6 el mayonaise
- 1 klein kropje Romaine sla - gewassen en gedroogd
- 80 g Parmezaan - geschaafd
Instructies
- Verhit de frituurpan of neutrale olie in een wok naar 180℃.
- Sla de kip met een vleeshamer of deegroller een beetje plat. Doe dit door de kip tussen een vel bakpapier te leggen en er vervolgens op te slaan.
- Klop het ei in een schaaltje los. Schep de bloem met de knoflook, zwarte peper en uienpoeder in een kommetje om en doe ook de panko in een kommetje.
- Wentel de kipdijfilet door het bloemmengsel, vervolgens door het ei en tot slot door de panko.
- Frituur de kip in 7-8 minuten in de hete olie goudbruin, knapperig en gaar. Laat de kip een beetje uitlekken op een vel keukenrol.
- Bak ondertussen in een droge koekenpan het ontbijtspek knapperig. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
- Smeer de tortillawraps in met mayonaise. Verdeel hier de Romaine sla, krokante spek en Parmezaanse kaas overheen.
- Snijd de gefrituurde kip in reepjes en leg deze in het midden van de tortillawraps.
- Rol de wraps goed op. Snijd ze doormidden en serveer.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.