Voor de warme zomermaanden zijn couscoussalades wat ons betreft altijd een goed idee. Niet altijd voor de zomer trouwens, als je Viv’s eetoverzichten volgt dan zie je dat daar heel regelmatig couscoussalade op het menu staat. Toen Vivian afgelopen juni beviel van Louie, maakten Tim en ik een maaltijdpakket voor ze waar ze even een paar dagen mee vooruit konden komen tijdens de hectische kraamtijd. Eén van de gerechten die we voor ze klaarmaakten was deze couscoussalade met gegrilde Halloumi. Zowel Viv als ik zijn dól op gegrilde Halloumi, dus dit was zeker een winnaar. Mocht jij zelf nog op zoek zijn naar een lekkere voedzame, zomerse maaltijd dan heb je die bij deze gevonden.
Halloumi?!
Ik gok dat je inmiddels Halloumi wel kent, maar zo niet dan leg ik het graag nog even voor je uit. Halloumi is een Griekse soort kaas, gemaakt van geitenmelk. Door de specifieke eiwitstructuur smelt Halloumi niet wanneer je het verwarmt, waardoor het een perfecte soort kaas is om te grillen, bakken of zelfs frituren. Halloumi krijgt bij het bakken een heerlijk krokant korstje.
We hebben al verschillende recepten met Halloumi gemaakt voor OMF, zoals ik al zei: we zijn fan! Wat denk je bijvoorbeeld van:
- Halloumi bagel burgers met truffelmayonaise en portobello
- Cherrytomaatjessalade met gegrilde halloumi en rode pesto
- Soft taco’s met halloumi, guacamole en gegrilde mais
- Halloumi-bake met lamsworstjes
- Kaasfrietjes van Halloumi
En nu ik het woord Halloumi zó vaak achter elkaar heb gezien, klinkt het heel raar in mijn oren – haha! Hoe dan ook, deze couscoussalade met gegrilde halloumi moet je echt even maken voor deze zomer.
Couscoussalade met gegrilde halloumi
Ingrediënten
- 200 g couscous
- gekookt water
- 200 g halloumi
- 1/4 komkommer - in reepjes
- 10 cherrytomaatjes - gehalveerd
- 1 rode ui - in dunne halve ringen
- 1/2 rode paprika - in blokjes
- 5 g verse munt - fijngesneden
- 5 g verse peterselie - fijngesneden
- sap van 1 citroen
- 1 el extra vergine olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Doe de couscous in een kom en schenk hier net zoveel gekookt water bij tot de couscous 1 cm onder water staat.
- Leg een bord omgekeerd bovenop de kom en stoom zo de couscous gaar. De couscous zal het water allemaal opnemen.
- Snijd ondertussen de halloumi in plakken en bak deze in een beetje olie in een koekenpan aan weerszijden goudbruin en knapperig.
- Maak de couscous los met een vork en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Schep het geheel goed om.
- Verdeel de gebakken halloumi over de couscoussalade en serveer direct of bewaar luchtdicht in de koelkast.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.