Ik hoop niet dat er Italianen tussen jullie volgers zitten want ik weet niet of ik het recept van vandaag wel echt tiramisu mag noemen. Maar ik doe het toch want ik gebruik heel veel van dezelfde ingrediënten die in een reguliere tiramisu gaan. Deze Bounty tiramisu is precies wat je ervan wacht: rijk aan de smaak van kokos, lekkere chocoladelaag bovenop… In plaats van lange vingers koos ik ervoor om kokosbiscuitjes te gebruiken en dat bleek een goede keus te zijn. Het maakt de tiramisu iets steviger waardoor je meer het idee hebt dat je een taartje eet dan klassieke tiramisu. Vond ik geen enkel probleem!
Op de foto’s bij dit recept zie je dat ik geraspte kokos heb gebruikt als topping, maar sinds ik het recept maakte heb ik een betere ontdekking gedaan. Albert Heijn (en wellicht ook andere supermarkten, maar daar heb ik het nog niet gezien), verkoopt namelijk Kokoshagel, een pakje gevuld met kokos- en chocoladestukjes. Smaakt PRECIES naar Bounty en stiekem maakt dat deze Bounty Tiramisu nóg lekkerder. Hartstikke niet gesponsord dit, maar dit is zo’n gouden tip die echt iedereen moet weten. Wie wil er nou geen Bounty op zijn brood? Ik bedoel maar…
Tim vond de Bounty Tiramisu zo lekker dat ik het op verzoek voor zijn verjaardag nog een keertje moest maken. En ook de jongens aten hun vingers er bijna bij op.
Bounty Tiramisu
Benodigdheden
- vierkante bakvorm van 20x20 cm
- elektrische (hand)mixer
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 100 g kristalsuiker
- 250 g mascarpone
- 50 g geraspte kokos + extra
- 300 g kokosbiscuitjes
- 250 ml chocolademelk
Topping
- 150 ml slagroom
- 225 g melkchocolade
- geraspte kokos
Instructies
- Doe de slagroom in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Klop de slagroom met de suiker op.
- Spatel vervolgens de opgeklopte slagroom door de mascarpone en voeg daar als laatste de kokos aan toe.
- Drenk de kokosbiscuitjes in de chocolademelk en vorm hiermee een even laag op de bodem van de bakvorm.
- Smeer een derde van de mascarponeroom over de biscuitjes. Strooi hier desgewenst nog wat extra kokos overheen en leg hier weer een laagje biscuitjes overheen. Herhaal dit tot de biscuitjes en de mascarponeroom op zijn. Zorg dat je eindigt met een laag mascarponeroom.
- Zet de Bounty Tiramisu een uurtje in de koelkast zodat 'ie vast wat steviger kan worden.
- Verwarm na een uur de slagroom voor de topping in een steelpannetje. De slagroom hoeft niet te koken maar je wil wel dat er damp vanaf komt.
- Haal zodra de slagroom warm is het pannetje van het vuur en doe de chocolade bij de slagroom. Roer door tot de chocolade helemaal is gesmolten.
- Schenk de chocoladeganache over de tiramisu in de bakvorm en strooi hier weer geraspte kokos overheen.
- Zet de schaal minimaal 2 uur terug in de koelkast tot de tiramisu stevig is geworden.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Wat een top recept, zeker met de kokos hagel bovenop! Misschien dat ik m de volgende keer wel probeer met pure chocolademelk! Ben benieuwd of dat m nog lekkerder maakt :O